Esetleges, egészen korai terhességben kerüljem a gyógyfürdőt, és a szaunát?
Az első gyerekemmel a terhességi tesztet egy wellness hétvége után csináltam. A teszt előtti hétvégén végig szaunáztam, fürödtem, stb. Nem lett semmi bajom, terhesen végig jártam úszni, igaz akkor már nem meleg vízbe.
A második babámat várom és szintén wellness után teszteltem. A pezsgőfürdőben már gyanús volt a dolog, hogy nagyon érzékeny a cicim. Hazajöttünk és vettem egy tesztet.
Amúgy meg sem tehettem volna, hogy a 2 éves lányommal nem megyek vízbe, csak ülök a medence szélén.
És aki csak 6 hetesen tesztel mert pl nem rendes a ciklushossza, azzal mi van?
Vigyázni kell és ha kiderült a terhesség nem ajánlott a gyógyvíz, szauna, stb, de nem kell túlparázni, főleg hogy még nem is biztos hogy babát vársz.
Annyira nem kell parázni, szerintem.
Én a 6. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok és előtte levő két héten majdnem naponta infraszaunáztam, és cellulitisz masszázsra jártam, ahol úgy megmasszíroztak, hogy kék zöld volt az egész hasam, derekam... mégse lett semmi baja a babának. A 17. heten meg nyaralni voltunk és ott is tengerben, medencében fürödtem semmi sem történt... Dokim is azt mondta,hogy az első pár hétben ha minden ok a kicsivel, akkor ilyesmitől nem lesz baja, ha meg valami történik akkor amúgy is történt volna... később se kell mindenről lemondani csak azért mert ott a picur, persze aki veszélyeztetett annak más az jobban kell vigyázzon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!