Hosszú ciklussal teherbe esés és a terhesség korának számítása? (ld. Kieg)
Az utolsó menstruációm 2011. szeptember 1.-én kezdődött. Mivel hőmérős módszerrel nyomon követtem a ciklusomat (ami amúgy is általában 35-40 nap hosszúságú) ezért tudom, hogy a fogantatásra szeptember 26.-án került sor, mivel ekkor volt a görbén jól láthatóan peteérésem. A nőgyógyászom ezt meg is erősítette több egymás utáni ultrahangvizsgálattal az embrió méretei és fejlődése alapján.
A fogantatás idejével korrigálva a kort, pont ma léptem a 10. hétbe. Viszont ugye ha a menszesztől számolom, akkor 11 hét 4 napos vagyok, a kettő között közel másfél hét a különbség. A 12. ultrahangra időpontot december 13.-ra kaptam. Felhívtam az orvosomat, hogy ez az időpont jó-e, azt mondta még teljesen belefér, de nem vagyok benne biztos, hogy figyelt-e rám.
Szerintetek rendben van ez az időpont a 12. heti ultrahangra? Korábbra nem kaptam időpontot sajnos és nem tudom mit csináljak. Ha a menszeszemet vesszük alapul akkor "kicsúszok" abból az időből, amikor ezt a vizsgálatot végzik, viszont a fogantatás idejével korrigálva erre a vizsgálatra pont 13 hét 1 naposan kerülne sor. Mi történik, ha elzavarnak az uh-ról azzal, hogy már késő megcsinálni a vizsgálatot mert ők csak a menszesz idejét nézik?
Nálam úgy volt, hogy mensi alapján 11 hetes voltam, amikorra a dokim időpontot adott 12. uh-ra. Ő már akkor sejtette, hogy 1 héttel nagyobb a baba, de nem mondta nekem. A ciklusaim 26-35 nap között mozogtak, szóval fogalmam sem volt mikor sikeredhetett, nem hőmérőztem, nem ovu teszteltem, így nekem sem volt fogalmam róla.
Aggódtam, hogy nem lesz e nagyon korán a vizsgálat, mensi szerint 11 hetesen mentem volna! Aztán amikor először megmérték, akkor 11+5 napos voltam uh szerint, amikor közölték velem, hogy nem vagyok 12 hetes, úgyhogy nem adnak leletet, menjek vissza kb 1 hét múlva.
Visszamentem kb.1 hét múlva,akkor mensi szerint 12+0-nak kellett lennem amikor kiderült az újabb mérés során, hogy 13+0 vagyok, tehát 1 héttel hamarabb fogant a baba.
Ettől függetlenül megérték, megnézték, és nem lett belőle semmi, csak 1 héttel hamarabbi időpontra hozták a kiírt dátumot.
Nekem a szonográfus azt mondta, hogy 1-2 nap eltérés simán belefér, főleg a 12. heti uh-nál.
Utolsó vagyok!
Azóta mindenhol a 12. uh-s korommal számolnak, tehát mensi szerint néznénk, akkor én mindenhova 1 héttel hamarabb megyek!
Szia!
Én hasonló cipőben járok, csak nekem aug. 21 volt az utolsó menzi, és szept 28-án volt pé.
A hosszú ciklusoknál rendszertelen peteérés miatt ne foglalkozz a menzi szerinti időponttal, hanem amit a doki mond uh alapján, illetve ami a hőgörbéden volt az a mérvadó. Nekem dec 9-re adtak időpontot, én most töltöm csütörtökön a 10. hetet. Szerintem egyáltalán nem késő. Ha jól tudom 11+pár naposan is lehet menni, de a 13. hét sem késő. Ne aggódj!
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!