Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hosszú ciklussal teherbe esés...

Hosszú ciklussal teherbe esés és a terhesség korának számítása? (ld. Kieg)

Figyelt kérdés

Az utolsó menstruációm 2011. szeptember 1.-én kezdődött. Mivel hőmérős módszerrel nyomon követtem a ciklusomat (ami amúgy is általában 35-40 nap hosszúságú) ezért tudom, hogy a fogantatásra szeptember 26.-án került sor, mivel ekkor volt a görbén jól láthatóan peteérésem. A nőgyógyászom ezt meg is erősítette több egymás utáni ultrahangvizsgálattal az embrió méretei és fejlődése alapján.

A fogantatás idejével korrigálva a kort, pont ma léptem a 10. hétbe. Viszont ugye ha a menszesztől számolom, akkor 11 hét 4 napos vagyok, a kettő között közel másfél hét a különbség. A 12. ultrahangra időpontot december 13.-ra kaptam. Felhívtam az orvosomat, hogy ez az időpont jó-e, azt mondta még teljesen belefér, de nem vagyok benne biztos, hogy figyelt-e rám.

Szerintetek rendben van ez az időpont a 12. heti ultrahangra? Korábbra nem kaptam időpontot sajnos és nem tudom mit csináljak. Ha a menszeszemet vesszük alapul akkor "kicsúszok" abból az időből, amikor ezt a vizsgálatot végzik, viszont a fogantatás idejével korrigálva erre a vizsgálatra pont 13 hét 1 naposan kerülne sor. Mi történik, ha elzavarnak az uh-ról azzal, hogy már késő megcsinálni a vizsgálatot mert ők csak a menszesz idejét nézik?

2011. nov. 21. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
én anno az első babámmal 38 napos ciklussal estem teherbe.a nőgyógyász ugyebár menszesz szerint számolja a terhességet,amiből nekem annyi hátrányom volt h több mint egy héttel hamarabb befektettek a kórházba a terhesség végén,túlhordás miatt.pedig még időben voltam,de mindenki magasról tett rá h az uh szerint kisebb volt ab abám.mivel több m int egy hétztel később estem teherbe mint ahogy azt a nődoki kiszámolta.12 hetes uh-on nem volt ebből gond,ott úgyis kiszámolja a terhesség valós kort a doki.
2011. nov. 21. 10:07
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem is változóan 28-40 napos ciklusaim voltak. először a menzesz szerint számoltuk a terhességi kort, aztán már az UH-on mért adatok alapján. 12. UHnál nem olyan nagy gond, ha nem pontos a kor számítása.
2011. nov. 21. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam úgy volt, hogy mensi alapján 11 hetes voltam, amikorra a dokim időpontot adott 12. uh-ra. Ő már akkor sejtette, hogy 1 héttel nagyobb a baba, de nem mondta nekem. A ciklusaim 26-35 nap között mozogtak, szóval fogalmam sem volt mikor sikeredhetett, nem hőmérőztem, nem ovu teszteltem, így nekem sem volt fogalmam róla.

Aggódtam, hogy nem lesz e nagyon korán a vizsgálat, mensi szerint 11 hetesen mentem volna! Aztán amikor először megmérték, akkor 11+5 napos voltam uh szerint, amikor közölték velem, hogy nem vagyok 12 hetes, úgyhogy nem adnak leletet, menjek vissza kb 1 hét múlva.

Visszamentem kb.1 hét múlva,akkor mensi szerint 12+0-nak kellett lennem amikor kiderült az újabb mérés során, hogy 13+0 vagyok, tehát 1 héttel hamarabb fogant a baba.

Ettől függetlenül megérték, megnézték, és nem lett belőle semmi, csak 1 héttel hamarabbi időpontra hozták a kiírt dátumot.

Nekem a szonográfus azt mondta, hogy 1-2 nap eltérés simán belefér, főleg a 12. heti uh-nál.

2011. nov. 21. 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Azóta mindenhol a 12. uh-s korommal számolnak, tehát mensi szerint néznénk, akkor én mindenhova 1 héttel hamarabb megyek!

2011. nov. 21. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Első terhességemmel pont így voltam, mint te. Aztán a magándokimmal megállapított 12. héten mentem a hivatalos kórházi UH-ra, és ott már kapásból 13+2 hetesre korrigáltak. Ez semmi gondot nem jelentett a leletek értékelése szempontjából. Onnantól újra számították a terminusomat, de vicces, hogy a fiam pont akkor indult meg kifelé, amikor betöltötte az eredetileg saccolt időt. Nem is volt túlhordott kinézete, csak nagy volt és hosszú. Szóval emiatt ne aggódj. :)
2011. nov. 21. 13:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak ugye nálam a mensi alapján dec 13.-án, amikor megyek uh-ra már 14 hét 5 napos leszek. Viszont a görbém meg a doki szerint még csak 13 hét 1 napos, ez utóbbi tehát pont jó. Viszont lehet ha meglátják, hogy 14 hét 5 nap a mensi szerint, mondhatok akármit, elküldenek a fenébe :(
2011. nov. 21. 13:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én hasonló cipőben járok, csak nekem aug. 21 volt az utolsó menzi, és szept 28-án volt pé.

A hosszú ciklusoknál rendszertelen peteérés miatt ne foglalkozz a menzi szerinti időponttal, hanem amit a doki mond uh alapján, illetve ami a hőgörbéden volt az a mérvadó. Nekem dec 9-re adtak időpontot, én most töltöm csütörtökön a 10. hetet. Szerintem egyáltalán nem késő. Ha jól tudom 11+pár naposan is lehet menni, de a 13. hét sem késő. Ne aggódj!

Jó babavárást!

2011. nov. 21. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!