Hasonló helyzetben lévő kismamák, mit javasoltok?
panadol és algopirin mehet nyugodtan, persze mértékkel!
tudtommal aszpirint nem szabad elvileg....
NE!
Az Aspirin az egész terhesség alatt tiltott gyógyszer, különös károsító hatása azonban az első trimeszterben van.
Csak paracetamol hatóanyagú gyószert vehetsz be.
Abból is amilyen keveset csak lehet!
Én első terhességemnél is és most is Rubophent vettem be.
Sorrend:
1. hűtőfürdő, vagy inkább zuhany!
2. FÉL Rubophen, ha nem használ eléggé akkor a másik fele is kell mellé, maximum 6 óránként ismételve, ha 1,5 napig nem sikerül legyűrni a lázat akkor irány az orvos.
Sok fekvés, de mozgásokkal tarkítva hoyg nehoyg tüdőgyulladűs legyen belőle, de pl Rubophen után érdemes lefeküdni!
Mielőbbi gyógyulást!
itt van egy kis segítség, ha kipróbálod a teát is:
4. válaszoló vagyok.
A második válaszolónak annyiban igaza van,hoyg a láz az valóban értalmasabb, mintha gyógyszert veszel be, de természetesen ettől mégf egyáltalán nem mindegy, milyen gyógyszert!!!
Nem szabad ész nélkül bekapkodni mindent csak azért mert lázas az illető!
A tájékoztatóban az áll,hoyg az első 6 hónapban CSAK indokolt esetben, az utolsó 3-ban pedig tilos a szedése.
Vérhigító.
Megjegyzem, a dokim pontosan emiatta tulajdonsága miatt nem ajánlotta az első trimeszterben sem!
Azt meg nem tudtuk a kérdező melyik trimeszterben van, de megjegyzem mindegy is mert én csak jót akartam neki azzal,hogy ha lehet NE EZT vegye be, főképp hogy van olyan ami kevésbé veszélyes.
Üdv
még mindig a negyedik!
A láz ezerszer ártalmasabb a magzatra, mint az algopiryn vagy a panadol. Hülyeség hűtőfürdővel meg egyéb házi praktikákkal szarakodni, amilyen gyorsan csak lehet csillapítani kell a lázat.
Aspirint csak az utolsó trimeszterben nem ajánlják, és akkor is csak azért, mert vérhigító hatású és esetleg túl sok vérvesztéssel járna, ha beindulna a szülés. Önmagában a vérhigítás sem káros a magzatra. Nekem pl minden nap vérhigító injekciót kell kapnom terhesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!