Kedves kismamák, nektek segít otthon a férjetek, vagy csak az én páromnak nem jut eszébe?
Nekem szerencsére nagyon sokat segít a férjem, mosogat, porszívózik, amit kell... :)
Mond neki nyugodtan hogy segítsen néha egy picit.
Boldog babavárást!
Azért nem segít kismamaként, mert már előtte sem "vártad el" tőle.
Nálunk az első pillanattól megvan a "munkamegosztás", a párom pucolja mindig az ablakot, felváltva porszívózunk és mosogatunk. A főzés az én "dolgom", de pl. a krumplipucolásnál is besegít. Főleg most, hogy az első babánkat várjuk, szinte már csak főzni enged. Elintézi a bevásárlást, meg minden itthoni teendőt is, hiába akarom én megcsinálni, nem nagyon engedi. Persze ha dolgozik, akkor én csinálom meg ezeket a dolgokat.
Kérd meg nyugodtan bármire, remélhetőleg nem fog nemet mondani. De ha nem mondod neki, nem fogja megcsinálni, mert eddig is te csináltad.
Csak remélem, hogy a baba megszületése után is ilyen szorgos marad a párom! :)))
szia!
Tapi , hogy ez nevelés kérdése is+ a férfiaknak néha "meg kell mondani" mit akarsz, mert -és ezt jóindulatúlag írom- nem gondolatolvasók :)
Az én férjem szokott segíteni, porszívóz , mosogat pl.; de van úgy, hogy enyhe célzásokkal segítem a folyamatot :)) Az a baj, hogy nagypocisan még nehezebb lesz a dolog, és akkor se veszi majd a lapot....
37 hetes kismami:)
Ha magától nem jut eszébe szólj neki nyugottan, hogy segíthet egy kicsit, mert az nem szégyen ha egy férfi segít a várandós feleségének, az én férjem sokat segít, veszélyeztetett terhes vagyok első baba, végig kell feküdnöm szülésig de szerencsére a férjem mindenben segít, sőt én nem is csinálhatok semmit, de ha belegondolunk egy babát két ember vállal jó esetben és kutya kötelessége az apukának segíteni, próbáld meg ráébreszteni, hogy ez így neked sok, nem beszélve ha megszületik a baba, akkor még nagyobb segítségre lesz szükséged,
Boldog babavárást,
27 hetes kismama:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!