Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik jobb a császár vagy a...

Melyik jobb a császár vagy a sima szülés?

Figyelt kérdés
Gondolom a császár gyorsabb meg a pici feje nem lesz eltorzulva mint mikor hüvelyen jön ki,de nem fáj? Gondolom ott apu vagy rokon nem lehet bent...Én még nem tudom milyenes leszek csak érdekel 24hetes
2011. nov. 14. 10:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én császárral szültem, szerencsére semmi bajom nem volt! Persze fájt a vágás helye, de a mellettem fekvő anyuka is majd belehalt, mert neki meg gátvarrás volt! Szóval egyén és orvosfüggő a dolog!

Én a helyedbe azok válaszát venném alapul a kérdésbe (láttam h van ilyen a válaszok között), akik simán és császárral is szültek! CSAK nekik van összehasonlítási alapjuk, ők élték át mindkettőt!

2011. nov. 14. 13:32
 22/25 anonim ***** válasza:

A csaszarnal elvileg nem azt kellene nezni, hogy jo-e, vagy nem jo, hanem csak azt, hogy muszaj es kesz. Mert elvileg csaszar akkor van, amikor kell, mert mashogyan nem megy. Ha igy nezed, akkor nagyohn jo dolog a csaszar, hiszen eletet ment.

Van, aki nagyon megszenvedi a csaszarmetszest, megmondom oszinten, hogy ismeroseim kozott szemelyesen inkabb ezt lattam. De gyakran olvasok olyat is itt, hogy szinte meg sem ereztek es nem fajt utana szinte semmilyuk.

A huvelyi szules pont ilyen. Nekem ketto volt es szerencsem volt, mert bar nme voltak kicsik a gyermekeim (a nagyobbik kozel 4 kg es 37-es fejjel), viszont valamiert nagyon konnyen es gyorsan tagultam, 2-3 orat vajudtam es gatmetszesre sem volt szukseg. Pedig nem vagyok egy nagy darab no, a csipom sem szeles, nem vagyok az az osanya megjelenesu.

Nekem szules utan tenyleg semmi bajom nem volt, csak az a hatalmas betet zavart, amit hordani kellett, illetve szoptatas kozben gorcsolt a mehem, mert huzodott ossze, de ez meg igy is, ugy is szukseges.

Viszont huvelyi szulesbol is van durva, egy fel napos-napos vajudas nagyon kimerito lehet, de nyilvan meg ez is jobb, mint mondjuk 1-2 hetig naphosszat eros fajdalmat erezni a csaszarmetszes miatt. Viszont huvelyi szulesnel is van, aki nagyon serul lent (ismerosomnek tort el a farokcsontja huvelyi szulesnel, pedig a baba sem volt nagy es o sem volt keskeny csipoju, megis megtortent). Ezzel o nem hetekig szenvedet napi szinten, hanem bo egy evig, olyan szinten, hogy nem vallalnak tobb gyermeket, mert fel, hogy megint megtortenik.

De ez igen ritka eset.

Mindegy, azert irtam csak, mert lehet jobb, egy csaszar, mint egy huvelyi szules, viszont en ugy vagyok vele, hogy inkabb legyen meg egy komplikacio mentes huvelyi szulesem, mint egy csaszarom. Ha mar eddig nem tudtam megtapasztalni, akkor nem is szeretnem, ha nem muszaj.

2011. nov. 14. 14:17
 23/25 anonim ***** válasza:
en szultem siman is meg csaszarral is most varom a harmadik babamat ami ugy nez ki sajnos megint csaszar lesz a heg miatt:( en 18 orat vajudtam(sima szulesnel) de 1000 szer valasztanam a sima szulest meg ha 2 napot vajudnenk is mint a csaszart hat az valami borzalom volt...
2011. nov. 14. 15:10
 24/25 anonim ***** válasza:
sima szülés jobb,mint császár felépülés meg több szemszögböl.De ha baj van babánál,vagy nálad akkor császár jobb.
2011. nov. 14. 18:12
 25/25 anonim ***** válasza:
Én császáros voltam, de sima szülést szerettem volna. Azt hittem elpusztulok császár után, mikor elmúlt az érzéstelenítő hatása. Arról nem is beszélve, hogy utána már nem lesz ugyanolyan a hasad sem. furi érzés ha hozzáérsz a bőrödhöz, érzéketlen.
2011. nov. 15. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!