A kismamáknak, miért olyan nehéz mindent csinálni nagy pocakkal?
CSak próbáld ki, hogy egy jó nagy párnát beraksz a hasadhoz a pólód alá, és mennyivel nehezebb úgy mozogni. Pl hajolni, vagy guggolni, vagy leülni egy asztalhoz!!! :)
Én most várom a 3.bébit, 8hónapot kezdtem, nincs óriási hasam, de a baba iszonyatosan sokat mozog, belül nagyon fáj pl a rekeszizmom, ezenkívül mindenféle belső szervemet állandóan rugdossa, ami azért nem mindig kellemes. Emellett legózni csúszni mászni a 3.5és 1.5éves másik két fiammal... nem egyszerű. A kicsit pelenkázni etetni emelgetni, lépcsőzni vele stb. Nem panaszkodásnak írom, mert nagyon boldog vagyok, hogy lesz mégegy baba, csak azért nem olyan egyszerű. Ma pl a nagyobbal elmetnünk mézeskalácsot sütni - kézműveskedni egy foglalkozásra - és ilyen kisasztalhoz kisszékre alig bírtam leülni... :) Annyira baromira kényelmetlen volt- főleg előrhajolni, hogy formát is nyomjunk. :S Jah- és kocsival vezetni- én pl nemigen bírok már hátrahajolni- így úgy próbálok menni, megállni, parkolni, hogy véletlenül se kelljen tolatni! :))
Meg persze legtöbbször apát vonom be és inkább ő vezet, de azért rám is kerül sor párszor.
:)
Szóval majd ha kismami leszel, meglátod milyen ez!
én nem a plussz sulyra fognam elsosorban.
az az igazsag, hogy a baba verkeringese is rajtad mulik, ezert +30-50% megterhelest jelent a szivednek. ez tok egeszseges kismama eseteben nem gond, de sokan nem vagyunk "tok egeszsegesek"
egyreszt
masreszt nekem a 9. hettol alhasi fajdalmaim vannak (konkretan mintha gyomorszajon rugtak volna, es utana csillagokat latok, de nem mulik el). nem tudni mitol van, nem art a babanak, csak nekem rossz.
ahany terhesseg, annyi fele
aztan ottvannak olyan szabalyok, amiket be kene tartani, de ritkan megy. pl a "ne emelgess". akinek van mar 1-2-3 eves babaja (nekem egy 2.5 eves), akivel egyedul vagyok, ki kell tenni hintaba, kadba, stb, amikor bealszik a villamoson (mar nagy a babakocsihoz), akkor nem midnig sikerul felebreszteni, bizony vinni kell, emelni kell, stb.
ugy, hogy max 5 kilot engedett a doki (a fiam 9kg-al tobb)
szoval en nem szeretem "terhességnek" hivni, meg "aldott allapotnak" se, de a "másállapot" tokeletes, mert tok mas minden.
ja, meg kialvatlan vagyok, eleve tobbet kene aludnom, de a hasam miatt nem tudom
mindezt ugy, hogy a "tobbe kevesbe" nőképem magamról hirtelen atment "jé, ez jabba a star warsbol"-ra :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!