Néhány napja 2 szemölcs nőtt ki a végbélnyílásomon. Hogyan lehet kezelni? Nagyon féltem a babámat, minden betegségtől félek, nagyon vigyázok magamra.
Tapasztaltatok ilyet? Análszex okozhat ilyen problémát? Nagyon félek és ideges vagyok..
24 hetes kismama
igen az anal sex okozhat ilyet, sajnos ez lehet a HPV vírus okozta szemölcs! Ez egy sima, de néha elég makacs szemölcs, el kellene távolítani majd, hogy ne nőljön meg, de csak az orvosod egyeztetésével szabad. A babának nem okoz gondot, ne izgulj, főként, ha a popódon van. most kerüljetek a pároddal minden aktust, mert ez tud terjedni egyik emberről a másikra. A hüvelyi sexet meg abszolút felejtsétek el egyenlőre. ne izgulj, sok embernek van, le kell majd csippenteni és kezelgetni valamilyen ecsetelőve. feltétlen szólj az orvosodnak, csak hogy tudjon ő is róla.
Jó babavárást és ne stresszelj!!!!
Az első válaszoló vagyok!ne ijedj meg, nem az volt a célom. A babádnak nem okoz semmi panaszt a HPV, főként ha nem a hüvelyben vagy a méhnyakon van. A szemölcsöt opkozó vírusok un. jóindulatú, kicsi ritzikójú vírusok, amelyek szemölcsöket csinálnak, vannak magas rizikójú vírusok is, azok nem csinálnak szemölcsöt, csak úgy lappangva okoznak betegséget. A tied a "jobb", nincs mitől félned, nem is az volt a célom, hogy megijesszelek, én is nagyon ijedős vagyok, azért írtam le ilyen őszintén, mert most fontos, hogy ne terjedjen tovább a dolog. Sajna elég makacs tud lenni és mivel terhesen le van gyengülve az immunrendszerünk, el tud terjedni a dolog. inkább kellemetlen mint veszélyes. A lényeg, hogy most nem szabad óvszer nélkül semmilyen úton szeretkeznetek, menj el a dokihoz, aki vagy leszedeti most neked, vagy megvárja míg megszületik a babó. Valószínűleg le fogja szedetni szerintem, és megvizsgál nőgyógyászatilag is, hogy ott nincs-e semmi. A férjednek is feltétlen el kell menni orvoshoz, pl. urológushoz vagy bőrgyógyászhoz, aki a nemi betegségekkel is foglalkozik. Most ezen se ijedj meg, ez azért nemi betegség mert a nemi szervednél jelentkezett, van akinél máshol a bőrön vagy a nyálkahártyán jön ki, az igaz, hogy szinte mindig az együttlétek terjesztik. Szóval mindkettőtök kezelése a lényeg, hogy nehogy vissza pinpongozzátok egymásnak a dolgot. sajna megesik, ezért kell maximálisan kikezelni a dolgot: eltávolítani és helyileg kezelni, adiig pedig kizárólag óvszerrel élni nemi életet. Orál sex-et sem szabad, csak védelemmel.
Szóval irány a doki, meg fog oldódni a dolog, biztos vagyok benne, ne izgulj, nem tesz jót senkinek. Ügyes legyél, és meglátod, pár hét múlva minden ok lesz!
Üdv kakadu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!