Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat!:)2009. máj. 8. 15:48
1/8 anonim válasza:
Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció első napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok!
27 hetes
2/8 anonim válasza:
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétről hétre követik a baba fejlődését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
3/8 anonim válasza:
vitatkoznék az első válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd első napjától számolják a negyven hetet. A doktornő véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
4/8 anonim válasza:
Első vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornő a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség első napját.
5/8 anonim válasza:
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
6/8 anonim válasza:
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következő héten már elmentem a nőgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!
2009. máj. 8. 16:03
8/8 anonim válasza:
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA.
A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van!
Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz később szülni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!