Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 31 hetes kismama vagyok,...

31 hetes kismama vagyok, félek, mi lesz ha a jövő héten szülni fogok?

Figyelt kérdés

Majd szétdurran a hasam, olyan kemény a hasfalam, ülni se tudok, akkor nyomom a combjaimmal pocimat, úgy érzem a gyerek mindjárt ki akar bújni belőlem, sokszor fáj az alhasam, úgy érzem ott toporog a kijáratnál, én azért szeretném a 38. hétig kihúzni.

Táppénzen vagyok az 5. hét óta, nem erőlködöm, igaz a séta nehezen megy, fájnak a lábaim, de nem vizesek.

Mit csináljak?

2009. máj. 7. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Szis!

Semmit! Csak legyél teljesen nyugodt!

Ne gondolkozz hülyeségeken! Az a baba nem fog még előbújni a jövőhéten!

Pihenj sokat, ha nehezedre esika séta, akkor ne indulj el.

Mindig zsebredugtam a kezem és fogtam a pocakom, Alig birtam, akkora volt a hasam, pedig 62 kg-ról kezdtem és 70 lettem, 3,45 kg-val, 52 cm-rel időre született a lányom.

Sajna császárral, mert 36 évesen az első babám van, és nem kisérleteztek velem a dokik.

Én is alig birtam az utolsó heteket, de hidd el megéri nyugodtnak maradni, mert a picid is olyan lesz!

Aranyos, imádni való!

Kellemes babázást!

Üdv. 14 hónapos 16 fogú, szaladó kislány anyukája

2009. máj. 7. 20:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Először is mindenképpen beszélj a nőgyógyászoddal!

Ami viszont még ennél is fontosabb: próbáld ki a pozitív bevonzást a jó gondolatokkal! Bár tudom, hogy ilyenkor nehéz, gondolj arra napjában többször is, hogy milyen jól érzi magát a baba a pocakodban, és hogy szeretne még bent maradni jó néhány hétig! Neki is mondd azt, miközben simogatod a hasadat, hogy "neked (a nevét is mondd, ha már megvan) a pocakomban van egyelőre a legjobb helyed, nagyon boldog lennék, ha még sokáig együtt lennénk így", és hasonlókat. Mindenképpen pozitív szövegkörnyezetben, kerüld az aggódást és a negatív gondolatokat és kétségeket!

Ha pedig ennek ellenére is előbb szeretne megszületni a babucid, akkor tudd, hogy erre biztosan megvan a jó oka, úgyhogy akkor fogadd őt nagy szeretettel :). Biztosan minden rendben lesz, gondolj erre!

2009. máj. 7. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon aranyosakat írt mindkét előttem válaszoló!!

Én csak annyit tudnék hozzátenni, hogy vedd fel a legkényelmesebb pozíciót és légy türelmes. Persze mondd el az aggodalmad az orvosnak, biztosan megvizsgál és megnyugtat.

31 hetes km.

2009. máj. 7. 21:37
 4/7 anonim ***** válasza:

33 hetes km vagyok. Nekem is feszül a pocim: alul is, felül is. Hosszasabb bevásárlókörút végére lefáradok rendesen :-)

Olvastam az egyik könyvben: ne álljunk ilyen állapotban ha ülhetünk, és ne üljünk ha feküdhetünk. Igyekszem észben tartani :-)

Ne parázz! Azt megérzi a manóka. Inkább hallgass relaxáló zenét, olvass, kismamatornázz-ha tudsz és bírsz- de a legfontosabb, hogy foglald le magad pozitív gondolatokkal. Ha manóka rosszul érzi magát, tudatni fogja Veled, de Te semmiképp se gyorsítsd, hogy ő minél hamarabb megszülessen. Jó neki odabent, sőt addig a legnyugisabb és a legideálisabb még odabent van a melegben.

2009. máj. 7. 21:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Képzeld el, hogy ez még fokozódik.Én a 39. héten már azt hittem ámokot futok, ha nem szülök meg...:)
2009. máj. 7. 21:57
 6/7 anonim ***** válasza:

"Ülni se tudok" : ez a legkevesebb, és úgy általában teljesen normálisnak tűnik amit írsz. Hullámokban jöttek elő nálam is növekedési tünetek.

Én 5. hónaptól kb nem tudtam ülni (legalábbis normál széken). Egyből keményedtem ha megpróbáltam. Feküdj le ilyenkor, ne sétálgass, figyelj a jelzésekre.

És persze doki, de ezt úgyis tudod.

2009. máj. 8. 08:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok :-) Köszönöm!
2009. máj. 8. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!