31 hetes kismama vagyok, és még mindig dolgoznom kell. Május 4-től mentem volna táppénzre, de a főnökasszony nem engedett el. Mit tehetnék ez ügyben? Mondhat egyáltalán ilyet?
Az én főnököm sem örült, hogy terhes lettem, sőőőőőt. Ki volt akadva és nem is vett róla tudomást, tervezgette, hogy majd a nyáron ezt csinálunk azt csinálunk. Aug. elejére vagyok kiírva, végülis veszélyeztetett lettem így már itthon vagyok, de addig én sem mertem eljönni, míg papírom nem volt róla, merthogy az ember általában szeretne majd oda visszamenni dolgozni, ahonnan eljött. Téged is ez tart vissza?
27 hetes
Hát, ne haragudj, azért ez pofátlanság tőle. Hál' istennek nálam nem ilyenek, de azért ezen kiakadnék. Hogy képzelni??? ha nem bírod, nem bírod, senki nem pótolhatatlan.
Másrészt: törvényi kötelessége könnyíteni a munkádat. Ezen felül, nem kényszeríthet olyan helyiségbe, ahol nem szeretnél lenni. Harmadrészt, nem ő fogja megmondani, hogy te meddig TUDSZ dolgozni, hanem az orvosod. Szépen leülnék vele, elmagyaráznám neki, mint ember az embernek. Amennyiben korlátolt és nem érti meg, hagyd ott azonnal és menj a papírért a dokihoz. Ez a te és a gyerek egészsége. Kérdezd meg szépen, hogyan számol majd el a lelkiismeretével, ha vmi bajod történik, mert túlerőlteted magad???
Off: én 22 hetes vagyok és dolgozom. Mikor 2 hete felhúztak elkezdtem keményedni, a dokim azonnal szólt, hogy vegyek vissza, mert táppénz lesz. Már írni is akarta a papírt, de én lebeszéltem, mert a munkahelyemen nagyon rendesek és mostantól elég heti 1x bejárnom. Nagyon örülök neki és remélem ezért tudok akár végig dolgozni, mert jól érzem magam és nekem nem mindegy. Tudom, nem mindenki ilyen szerencsés, de mint példát, akár el is mesélheted a csekély beleérző képességű főnöködnek, hogy tulajdonképp mindkettőtökkel kiszúr.
nincs beleszólása a főnöknek,nem tehet semmit,ki sem rúghat,szóval nyugi. írasd ki magad és menj pihenni!!
nem rémisztgetni akarlak,de egy barátnőm is túl lelkiismeretes volt,és 6héttelhamarabb jött a baba mert valami fránya fertőzést összeszedett a munkahelyén és elfolyt a magzatvíz..
hagyd a fenébe a főnököd, a stressz a babának sem jó
KÖszönöm szépen a válaszokat.
El fogok menni, a jövő héten szólok neki, hogy 1 hete van hozzászokni a gondolathoz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!