31 hetes kismama vagyok, és még mindig dolgoznom kell. Május 4-től mentem volna táppénzre, de a főnökasszony nem engedett el. Mit tehetnék ez ügyben? Mondhat egyáltalán ilyet?
Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 10:25
1/16 anonim válasza:
Beszélj a nőgyógyászoddal, hogy írjon egy igazolást, hogy veszélyeztetett vagy.Elmész a körzetidhez és ő kiír táppénzre.a főnököd ez esetben nem tehet semmit.
2/16 anonim válasza:
Hogy mentél volna május 4-tól táppénzre?
Táppénzt az orvosd írhat ki. Ha pedig ő kiírja, akkor abba a munkahelyednek semmi beleszólása nincs.
Olyan nem létezik, hogy "nem engednek el táppénzre"
3/16 anonim válasza:
Bizony, hogy nincs ilyen, hogy nem enged el!
Menj el a nőgyógyászhoz! Ad igazolást, és a körzeti kiír szó nélkül.
4/16 anonim válasza:
természetesen nem tehet ilyet a főnökasszonyod. ha az orvos kiír, a főnökasszonyod a feje tetejére is állhat, te akkor is elmehetsz táppénzre.
5/16 anonim válasza:
Ha menni akarsz, akkor csak a nőgyógyásszal kell beszélni és kész.Én már az első perctől itthon vagyok.Már akkor táppénzre vettek mikor még csak tesztem volt.Milyen munkát csinálsz?Nehéz?Vagy csak már terhesnek érzed?Amúgy nem indokolná egészségi állapot?Sok sikert.
6/16 anonim válasza:
Dehogy mondhatnak ilyet! Vagyhát mondani mindenki azt mond ugyebár amit akar, csak hát nem igen ér vele semmit. Nyugodtan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül menjél csak szépen el a dokihoz és ki fog írni táppénzre. Sokan már az első hetektől nem is mennek dolgozni, holott simán elvégezhetnék a munkájukat (itt természetesen nem azokra gondolok, akik veszélyeztetettek vagy fizikai munkát végeznek stb.), nehogy már ne írjanak ki az utolsó pár hétre! A főnököddel meg ne foglalkozz, a babád és a te egészséged a legfontosabb.
7/16 anonim válasza:
Írasd ki magad táppénzre, telefonálj be aznap, hogy táppnzen vagy. Nem mondhatja, hogy nem szóltál és a táppénz alatt nem mondhat fel, főleg, hogy babát vársz. Gondolom nem bánná, ha a munkahelyeden szülnéd meg a babát is? Ha nem bírod, akkor már ne menj dolgozni. Főleg egy nőtöl nem várna az ember, hogy nem enged tp-re, dehát főnök, más érdekei vannak.
8/16 A kérdező kommentje:
Iskolatitkár vagyok, és egész nap nagyrészt ülnöm kell, és már nagyon kényelmetlen. Ezen kívül már szeretnék egy kicsit pihenni, mert ha meglesz a baba úgysem tudok majd.
Ráadásul elég stresszes a munkám mert a főnököm elég...
inkább nem ragoznám. Az orvosom mondta, hogy csak egy telefon és már írja is a papírt.
2009. máj. 7. 10:50
9/16 anonim válasza:
Szerintem ne habozz! Hívd a dokid, menj tp-re!
10/16 anonim válasza:
Szerintem is menj el a nődokihoz, ad egy igazolást és ezzel ki tud írni a háziorvos. Elég érdekes főnököd lehet? Nekem az elejétől támogatta, hogy ne dolgozzak.(elég stresszes a munkahelyem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!