Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az idegeskedés mennyit árt a...

Az idegeskedés mennyit árt a babának?

Figyelt kérdés
Volt aki sokat idegeskedett a terhessége alatt, de egészséges babát szült?Tudom hogy nem jó neki, de azért ugye nem okoz nála valami elváltozást?Esetleg okozhat vetélést vagy koraszülést?
2009. máj. 6. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Próbálj ne idegeskedni semmin. Minden jóra fordul vmikor!Fel a fejjel. Ha te nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, valószínűleg a babád is az lesz. A stresszt meg ők is érzik ott bent.

Azt, hogy okoz-e elváltozást, nem tudom, de nem hiszem.

NYUGI!!!

2009. máj. 6. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt mondják árthat, bár az enyémen nem vettem észre. 10 hónapos és még soha nem volt beteg, minden előbb csinál, 10 kg és nagyon okos. Ami a terhességet illeti, nagyon kétségbeesett voltam egész idő alatt, sokat sírtam, mert kilátástalannak tűnt a helyzetünk. De szerencsére jól alakult minden:) Azért próbálj meg kicsit felszabadulni:)
2009. máj. 6. 18:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

sZIA!!Nyilván nem jó,ha állandó feszültségben vagy ,de azt gondolom,hogy ez a 9 hónap nagyon sok ahhoz,hogy semmi olyan ne történjen ami miatt nem éri stressz a kismamát.

Én most 17 hetes terhes vagyok és sajnos ez az elmúlt 17 hét sokkal inkább zajlott stresszesen mint boldogan.5 hetes voltam mikor Édesanyám meghalt ,ezt egyszerűen nem tudom feldolgozni.Gondolhatod milyen a lelkiállapotom.

Nyilván próbálok nyugodt maradni és erősitem a lelkemet de néha úgy érzem,hogy belepusztulok annyira fáj a hiánya.

A baba biztos,hogy érzi,miért is ne érezné,de testi elváltozást ez nem okoz az biztos.Én beszélek hozzá rengeteget,simizem a pocimat és elmondtam neki,hogy anya mitől feszült és mitől szomorú.

Nehéz nagyon,és valószinűleg még ennyire sem viselném "jól" ezt a borzalmat ami történt,ha ő nem lenne a szivem alatt.

Próbálj kiengedni,és beszélj hozzá sokat,mond el mi bánt és találj megnyugvást valahogy.

Mi a baj,miért idegeskedsz sokat??????

Minden jót kivánok nektek:Rita

2009. máj. 6. 18:27
 4/10 anonim ***** válasza:

a terhességem alatt rengeteg stressz ért, nagyon sokat sírtam, házassági és egyéb családi prblémák

a babám sírós, nyugtalan, nem-alvós és gondjaink vannak az evéssel 8 hónapos

meg vagyok róla győződve, hogy a terhességem alatt végigélt borzalmak miatt van ez, és soha nem fogom megbocsátani sem magamnak, sem az illetékeseknek...

2009. máj. 6. 18:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves Rita, sajnálom a történteket, borzalmas lehet.Azért nekem nem ennyire fájdalmas a helyzet.Próbálkozom nyugodt lenni én is, és mindig mondom a babának hogy őt nagyon de nagyon szeretem.Remélem érzi.
2009. máj. 6. 19:03
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

Szia! Az idegeskedéssel az a gond, hogy megemeli a pulzusszámot (ami amúgy is magas terhesség alatt) és az alhasi vérbőség miatt könnyebben elpattanhatnak a hajszálerek ami bevérzéshez, hematómához vezethet. A méhen belüli hematóma (ritkán) akadályozhatja a magzatot a fejlődésben és ez (ritkán) magzatelhaláshoz vezethet. Ezt a nődokim mondta, de ez azért elég ritka. Mindenesetre ne húzd fel magad, a magneB6 jó "+nyugtató".

11 hetes

2009. máj. 6. 20:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!!Biztos,hogy érzi,hogyne érezné hiszen egyek vagytok ott bent:-)

Az utolsó válaszolót reagálva,lehet ez vlahol genetika és hajlam kérdése is,és persze,igy,hogy az ember tudja hogyan élte meg a 9 hónapot van mire fogni,a baba nem alvását,evését,nyugtalanságát stb....persze biztos számit a méhen belül megélt időszak ezt nem vitatom sőt!!!!De azért mindenért nem ez a felelős sztem,mert azért van egy habitusa is annak a babácskának azt ne felejtsük el.Ellenpélda erre az én 9 éves lányom,akit szó szerint stresszben hordtam ki sajnos végig de komolyan amit megéltem "drága"anyósomnak köszönhetően,hát az ellenségemnek nem kivánom......A lányom szellemileg is,érzelmileg is és lelkileg is kifogástalan,pedig kapott a pociban szegénykém nem keveset.

Szóval ki tudja,találgatunk és magyarázatot keresünk mi mitől van.

Evvel együtt valóban a kiegyensulyozott és boldog terhesség az igazi mindenkinek!!Ezt kivánom mindenkinek,de most elsősorban a kérdezőnek:-)))

Szép estét:Rita

2009. máj. 6. 20:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.Kedves Rita, én veled értek egyet.Szerintem sem lehet konkrétan arra fogni minden viselkedési problémát hogy milyen hatások érték a babát az anyaméhben.Persze biztos van benne valami.Mégegyszer minden jót nektek, és nyugodt babavárást mindenkinek.
2009. máj. 6. 20:51
 9/10 Juti81 ***** válasza:
A kérdezőt kérdezném, ártott az idegeskedés a babának, aki már nagyfiú vagy nagylány? Ebben a helyzetben vagyok én is.
2016. aug. 19. 19:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia, hát nem tudom mennyire lehet ráfogni, de azóta már eltel hét év, és elég eleven kis fiacskám lett, aki elég rossz evő és rossz alvó lett babának.Meg hiper érzékeny, de nem viselkedészavaros amúgy.
2016. aug. 23. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!