Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is aggódott így a terhessé...

Más is aggódott így a terhesség elején?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 7+3 napos,hogy tereljem el a figyelmemet a következő ultrahangig hogy ne aggódjak ennyire(12 hetesen megyek majd)most 6+4 naposan voltam és minden rendben volt a pici szíve pulzált is!De olyan sok rosszat hallottam már!Itthon vagyok táppénzen mert a dokim ezt javasolta(barnáztam meg fájt a hasam)gondolom emiatt.Akkor lennék nyugodt ha minden héten tudnám hogy oké minden!Szerintetek mi lenne a jó megoldás?
2009. máj. 6. 11:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbálj meg hozzászokni a gondolathoz, hogy nem járhatsz állandóan vizsgálatokra. Ha nincs semmi panaszod ne aggódj! Ha már érezni fogod a mozgását könyebb lesz. És később a terhesgondozáson is mindig meghallgatják a szívhangot.
2009. máj. 6. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne idegeskedj feleslegesen!Ez a legfontosabb!!

Hisz minden rendben volt az uh-n és amint irtad már nem fáj semmid.

Amig nincs problémád,(vérzés, alhasi görcs) addig felesleges ilyen dolgokon gondolkodnod.Ne akard bevonzani a rosszat.

Nem lesz a babának semmi baja,hidd el.Pihenj amennyit csak tudsz, egyél sok gyümölcsöt, tejterméket, és ne emelj nehezet.

Hidd el, ez a legfontosabb.Hisz ha te ideges vagy,azt a baba is megérzi.

Csak nyugalom!!!

Boldog Babavárást!

2009. máj. 6. 11:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtatást,megpróbálok arra gondolni hogy milyen szerencsés vagyok hogy elsőre összejött a baba:-)!
2009. máj. 6. 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a 7+3. nap :) (dec. 20-ra vagy kiírva Te is gondolom)és ma megyek uh-ra. Nekem két hete volt az utolsó és akkor még nem volt szívverés. Izgulok nagyon én is, de azért próbálok pozitív lenni.

Bízz az orvosban és hidd el, hogy minden rendben lesz! Drukkolok!

2009. máj. 6. 11:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is sokat idegeskedtem, és szintén otthon vagyok az elejétől. Volt már vetélésem. Pihenj sokat és ne idegeskedj mert árt a babának. Én mindíg mondtam Neki hogy egészségesen fejlődjön... és erre is gondoltam sokat, sőt még most is. Nagyon hosszú volt az idő, alig teltek a napok, de amikor újra megláttam a monitoron, kicsordult a könnyem, hogy minden rendben. :)

Ha aggódsz akkor menj el még egy uh-ra a 12. hét előtt, pl a 9. héten, és akkor talán megnyugszol. Én is gondoltam rá, hogy bemegyek az sztk-ba is hogy ott is nézzék meg (mintha nem lettem volna már orvosnál) de végül nem mentem.

Most 20 hetes vagyok és minden rendben van. Csak jóra gondolj! Kitartás!

Boldog, nyugodt babavárást kívánok!

2009. máj. 6. 11:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Az elején,a közepén,na meg a végén:-) nem vagy egyedül én is mindig ultrahang előtt sik ideg voltam,elötte 2 órával már nem lehetett hozzám szólni,mindig attól féltem mi lesz ha valami baj lesz..a 12 hét után kicsit megnyugszol,aztán meg amikor elkezd majd mozogni,mert akkor tudod hogy minden ok.habár én néha már akkor is paráztam ha 5 percig épp nem mozgott,ha olyanom volt.:-)most meg 2 hét mulva szülök,azon parázok hogy minden ok legyen.De nyugi,aztmondják olyan 60év mulva elmúlik az aggodfalmunk.:-) Szoritok,és ne félj,minden rendben lesz
2009. máj. 6. 11:47
 7/8 A kérdező kommentje:
A 3.válaszadónak,igen is is ma vagyok 7+3napos:-)Én a múlthéten csütörtökön voltam UH.-on és már látták a picit 8mm-es volt és a szívecskéje is pulzált!legközelebb a 12.héte megyek majd már alig várom!Neked is sok szerencsét kívánok,biztos rendben lesz minden!!!
2009. máj. 6. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt hittem az első 12-14 hét után megnyugszom, de nem sikerült teljesen. A ma szült barátnőm szerint végig van min aggódni, úgyhogy ne reménykedj hogy el fog múlni! :)

Természetes érzés, hisz már most imádod a babucid, de próbáld egészséges keretek között tartani, nehogy baj legyen!

Mi a párommal vettünk szívhangfigyelőt (bár erről megoszlanak a vélemények), és pár naponta meghallgatom kalimpál-e a szíve (mindig megtalálom). Lehet hogy neked is segítene megnyugodni később, bár azt hiszem csak 12 hetes kortól használható.

Minden rendben lesz, ne aggódj! :)

17 hetes

2009. máj. 6. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!