Hány hetes korig hallhat el a terhesség? Tudom, hogy ennek sokszor nincs jele, de olyankor leáll a szervezetben a progeszteron termelés, ugye?
A 12. hétig bármikor leálhat a fejlődés és elhalhat a magzat! Ha valamilyen kromoszóma vagy fejlősési rendellenesség van akkor nagyon hamar a 0-10.hétig szokott ez bekövetkezni.Ha az anyai progeszteron termeléssel van a baj akkor bármikor a 12 hét alatt.Azért addig mert a 12.héttől átveszi a méhlepény a progi termelést így már ez nem játszhat szerepet a vetélésben vagy a koraszülésben.Amúgy nem értem a kérdést.Mi az hogy egyszer kissebb aztán meg nagyobb volt az embrió a terhességi héthez?Aztán meg hirtelen a 9-10.héten meg rendben?Ha nagyon aggódsz,mérd reggelente az ébredési hődet.Terhesség alatt magasabb az alaphő mint máskor a több progesteron miatt.Tehát ha 37 körül ingázik a hőd akkor nincs gond.Viszont ha nagyon cikk-cakkos(pl:egyik nap 36,5 a másik nap 37,1)akkor az utalhat vetélésre.Ha pedig le esik a hő akkor sajnos a baba elfog menni.Nézz szét a www.babatervezok.hu oldalon mert nagyon jó infók vannak ebben a témában is.
Sajnos nekem volt egy vetélésem a 10.héten.Azért tudok ennyi mindent a dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!