11 hetes vagyok. Jövő héten megyek a terhesgondozáson belül ultrahangra. Itt mit fognak nézni a korán kívül?
A biomarkeres (PAPP-A, fB-hCG)vérvételeredménnyel kell menni, ami a Down-szűrés része. Azt már levették?
Az ultrahangon elsősorban a tarkóredőt mérik, ezen kívül fejtető-farok távolság, koponyaátmérő, combcsont méret ill.orrcsont megjelent-e (utóbbi is a Down miatt). Orvostól függ miket mér még le, de ezek a legfontosabbak a 12.hetes genetikai UH-n.
Vérvétel eredményt még nem kell vinnem, az biztos, mert ma mondta az orvos a terhesgondozáson, hogy csütörtökön menjek uh-ra délelőtt.
A down-szűrésre pedig adtak egy külön tájékoztatót, amit nem lehet ingyenesen elvégezni, csütörtökig kell eldöntenem, hogy azt kérem-e vagy sem.
Egyébként a terhesgondzáson belül végzett vizsgálatok elengendőek? Eddig magánorvoshoz jártam (3x voltam, először a 6. hétben, aztán a 8., és utána a 11.).
Akkor a magánorvosi rendelésekre nem is kellene ezentúl járnom, itt minden fontos dolog meg lesz nézve amikor kell és ha emellett még járok magánorvoshoz is, az akkor csak "pénzkidobás" ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!