Baj, ha 20kg-ot híztam? (28hetes kismama)
Ha te jól érzed magad, meg az eredményeid is tökéletesek, akkor elmegy. Esetleg ahogy mondták, mozogj minél többet, hogy könnyebb legyen a szülés, meg kényesztesd a lábadat minél többet, hogy könnyebben elbírja a többlet kilókat. Én is 28 hetes vAGYOK, ÉS 10KG-ot híztam, rajtam se lehet látni, de nekem már sok, mert fájnak a lábaim, meg a hátam is és néha összeszorúl a szívem(valószínű, mert sokkal többet kell neki dolgoznia), pedig én is 172/61-röl indultam és most vagyok 71kg. Szóval ez nagyon egyénfüggő, az a lényeg, hogy figyelj a tested reakcióira, mert az jelzi ha nincs renben valami.
Sok boldogságot!
Hát akkor viszonyíts kérlek: én ekkor +5 kilót szedtem fel, és engem leszídott a védőnő, mert szerinte ez sok, mert mi lesz így a végén.
Paramétereim, mint a tiéd: 170cm-és 60kilóval kezdtem a terhességet.
Akkor egy pár kérdés:
1: cukrod rendben van?
2. pajzsmirigyed rendben van?
3. mennyire vizesedsz?
4. vérnyomásod?
Úgy érzem, hogy nem mind oké...
Nem egyformák az emberek. Nem lehet mindenki nádszálkarcsú terhesen. Ha semmi bajod akkor felesleges diétáznod. Ha normál mennyiséget eszel mindenből akkor gond nincs. A babától veszed el ha nekiállsz diétázni.
Én is 168cm vagyok, 52kg-val kezdtem a terhességet és 85-tel fejeztem be, pedig nem zabáltam. Sőt! Én is akkor tettem le a cigit amikor megtudtam terhes vagyok.
A doki nem aggódott, mert nem volt magas a vényomásom és a cukrom is rendben volt. Szülés után pár hét alatt lement.
Nem értem miért kell ilyennekkel idegesíteni a kismamákat.
Súlygyarapodás terhesség alatt - mennyi az ideális?
1
Cikk nyomtatása
Terhesség
Kíváncsi vagy a várandósság alatti súlygyarapodás "normális határaira"? Tudd meg, mikor és mennyit fogsz hízni terhesség alatt, a baba méretétől és kezdeti súlyodtól függően.
kismamaHa azon tűnődsz, hogy mekkora lesz a testsúlyod a terhesség alatt, vagy mennyit veszítesz el a rögtön szülés után, a választ itt találod!
A tested drámai változásokon megy keresztül a várandósság idején: a baba lassan fejlődik és ezáltal a te súlyod is gyarapszik. Az orvosok többsége szerint az ideális terhesség alatti hízás valahol 11 és 16 kg között kell legyen, a gyermek méretétől és természetesen a terhesség előtti súlytól függően.
Mennyivel gyarapszik a súly terhesség alatt?
A terhesség alatt felgyűlt kilók a várandósság előtti súlyodtól függenek. Tehát az ideális testsúly eltér, ha mielőtt teherbe estél sovány vagy éppen túlsúlyos voltál.
• ha a terhesség előtt sovány voltál, az ideális testsúly 13-18 kg
• ha a terhesség előtt normális testsúlyod volt, akkor az ideális 11–16 kg
• ha a terhesség előtt túlsúlyos voltál, akkor az ideális testsúly 7–11 kg
Természetesen ezek eltérhetnek, a baba méretétől és a kismama alkatától, hajlamaitól függően.
Hogyan rakódnak le ezek a pluszkilók?
Az alábbi lista a terhesség alatt felszedett súly megoszlását mutatja átlagos mértékű súlygyarapodás esetén:
• magzat: kb. 3,5 kg
• zsírok, fehérjék és más elraktározott tápanyagok: 3,3 kg
• vérplazma mennyiségének n9vekedése: 1,5 kg
• egyéb testfolyadék: 1,9 kg
• méh: 0,9 kg
• magzatvíz: 0,9 kg
• mellek megnagyobbodása: 0,9 kg
• méhlepény: 1 kg
Összesen körülbelül 14 kg.
A terhesség alatti súlygyarapodás időbeli eloszlása
1. Ha terhesség előtt normális testsúlyod volt:
• 1,4-2,3 kg a terhesség első trimeszterében
• körülbelül 0,5-0,9 kg hetente a terhesség második és harmadik trimeszterében.
2. Ha terhesség előtt sovány voltál:
• 2,3-2,6 kg vagy több a terhesség első trimeszterében (attól függ, mennyit javasol a táplálkozási szakértő)
• 0,5-0,9 kg hetente a terhesség második és harmadik trimeszterében.
3. Ha terhesség előtt túlsúlyos voltál:
• körülbelül 0,5-0,9 kg a terhesség első trimeszterében
• körülbelül 0,5 kg hetente a terhesség utolsó 6 hónapjában.
Szerintem is nagyon sok!, és még csak most jön a java...
Isten ments, hogy egy vitafórumot indítsak, de ezen ki tudok akadni. Ha valaki be meri vallani, hogy 2-3 szál cigit elszív, azt rögtön lincselik, nemhogy anyának, még embernek való sem vagy, stb. A terhességi elhízás is nagyon veszélyes, koraszüléssel járhat, terhességi cukorral, ami szintén nagyon ártalmas a babára, meg Rád, is, olvass utána! Ha már most 20 kilót híztál, abból még lesz 30-35, a 40. hétre! És míg a dohányosokat (nem erős dohányosokat, hanem tényleg 2-3 szál) állandóan szapulják, addig egy kövér kismamának senki nem veri ki a hamburgert a kezéből, hogy nem szabad, ártasz a babádnak,hisz ez is öregíti a méhlepényt!
Ne értsetek félre, és Te sem, kedves Kérdező, egyáltalán nem védem a dohányosokat, csak szerintem az elhízást nem veszik elég komolyan, erre sem szabadna csak legyinteni, hogy "nem gond, ilyenkor belefér"
A magzatot és a csecsemőt is veszélyezteti az anya elhízása
Az anya súlyproblémája közvetlenül a magzatra is hatással van. Gyakoribbak a szívproblémák, a csontfejlődési zavarok, különböző idegrendszeri eltérések és a nyitott gerinc a túlsúlyos és elhízott anyák magzatai között.
A halvaszületés, a magzati stressz, a magzati elhalás, a terhességi korhoz képest nagyméretű magzat, a szülési sérülések és az újszülöttek halálozási aránya is nagyobb a túlsúlyos és elhízott nők gyermekei között.
A kövérség hátrányosan befolyásolja a szoptatást, a túlsúlyos nők közül kevesebben szoptatnak, aminek szintén hatása lehet a csecsemő egészségére. A légúti megbetegedések aránya is magasabb a túlsúlyos és elhízott nők gyermekei között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!