Ha valaki táppénzen van és a munkahely utalja minden hónapban a pénzt akkor majd ha megszületik a baba a munkahelyem intézi a gyedet?
Figyelt kérdés
Vagy nekem kell kitölteni egy papírt és úgy bevinni a m.helyre? Vagy teljesen másképp kell? Meg a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást? Előre is köszi a válaszokat!!2008. márc. 14. 17:48
1/4 anonim válasza:
Ezt érdeklődd meg a munkahelyeden még szülés előtt. De ennek semmi köze a táppénzhez. Én is táppénzen voltam. Nálunk ez úgy volt, hogy miután meglett a fiam és már volt TAJ kártyája meg lakcímkártyája, akkor mentem be a munkahelyemre kitölteni a nyomtatványokat, meg oda kellett nekik adni az anyakönyvi kivonatot és minden papírt kitöltöttünk együtt. Ez kellett ahhoz, hogy kapjak TGYÁS-t, aztán majd GYED-et, meg persze a családit.
2/4 anonim válasza:
Ja, mostmár a családit a MÁK-tól kapod, azt a papírt nekik kell beküldeni, de amikor én szültem, akkor még a munkahelytől kaptam, de mostmár az én papírom is a MÁK-nál van. Már egy hónapja tartoznak a családi pótlékommal, szóval ne nagyon reménykedj, hogy sietni fognak vele.
3/4 anonim válasza:
Nálam a gyedet a munkáltató intézi,nekem csak a dokumentumokat kell hozzájuk eljutatnom.A cs.p+anyaságit már januártól nem intézhrtik.A legközelebbi M.Államkincstárhoz fordulj.
4/4 anonim válasza:
Nekem is anno a munkahely utalta a pénzt,és amikor a baba megszületett,akkoris minden továbbit a munkahely intézett.Nekem annyi volt a dolgom,hogy párszor be kellett mennem a munkahelyre(ők hívtak,hogy mikor,miért)pár papírt aláírni,meg bevinni a baba anyakönyvijét,és mindent a munkahely intézett az államkincstárral.De szerintem ez attól is függ,hogx hol dolgozol..Szerintem telefonálj be előszöris a munkahelyedre a bérszámfejtésre,legelőször ott kérdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!