Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S! Hogy járok a legjobban?

S. O. S! Hogy járok a legjobban?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 8 hetes terhes vagyok. Táppénzre kellett mennem. Október 31.-ével megszűnik a munkaviszonyom! A 365 nap meglesz az elmúlt 2 évben. A terv, hogy bejelentetem magam februártól egy ismerőshöz.

Addig, hogy járok a legjobban?

Táppénzt meddig kaphatok?

Milyen ellátást kaphatok februárig?

A Gyed összegét az utolsó munkahelyi fizuból számolják, vagy figyelembe veszik az előzőt is? (Tavaly többet kerestem mint idén)

2011. okt. 8. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ellátásokat a 2011-es béredből fogják számolni, a tgyás-t és a gyed-et is. Ha megszűnik a munkaviszonyod, akkor elmehetsz passzív táppénzre, aztán meg munkanélkülire. Utána jöhet a munka februárban. Nagyon vigyázzatok viszont, mert a szívességi bejelentést nagyon komolyan büntetik és akár ellenőrizhetik a munkaadót, hogy tényleg ott vagy-e. Különösen akkor merül ez fel, ha nem sokkal a szülés előtt helyezkedsz el.
2011. okt. 8. 21:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit fűznék hozzá az első válaszhoz, hogy passzív táppénz már nincs.
2011. okt. 8. 21:26
 3/14 A kérdező kommentje:

A passzív táppénz nem szűnt meg júliustól?

Sajnos muszály kockáztatni egy kicsit. Remélem nem lesz vele gond. Tehát, h mondjuk 2012-ben dupla annyival lennék bejelentve akkor is a 2011-est fizumat néznék?

2011. okt. 8. 21:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha 2012-ben szülsz, akkor a 2011-es év átlagkeresetéből számolják a GYED-et és TGYÁS-t.
2011. okt. 8. 22:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hány hónap most a munkanélküli, nem húzod ki vele a szülésig? Tényleg ellenőrzik az ilyen bejelentősdit. (mármint amikor kismamát jelentenek be, mert sajnos nem életszerű) Közvetlen környezetemben is előfordult, nyomoztak rendesen az anyukát szülés után is behívták kihallgatni, apró részleteket kérdeztek tőle, pl. mi a rendszáma a céges autónak, ez vagy az a tárgy jobbra vagy balra van, stb. Egyébként ő kiállta a próbát, de ettől még kockázatos, nem csak neked, de a cégtulajdonosnak is. Remélem, hogy minden jól alakul, kitartást és jó egészséget!
2011. okt. 8. 22:54
 6/14 A kérdező kommentje:

Húú basszus! Most már kezdek félni tőle. Barátnőmet az anyukája bejelentette a kocsmájukba és nem volt semmi gond. Pedig egy kocsmába kismamát...hát nem tudom.

A munkanélküli max 3 hónap.

Most abból, hogy bejelent valaki egy személyt mondjuk 3 hónapra, honnan tudják meg, hogy az illető kismama?

2011. okt. 9. 08:38
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, 3 hónap az kevés. Ha nincs más megoldás, úgyis meg kell lépni, csak azért jobb, hogy tisztában vagy vele, mi várható, hogy fel tudjatok készülni... Jó babázást!
2011. okt. 9. 09:42
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát köszi a segítséget. Remélem simán fog menni az ügy.
2011. okt. 9. 11:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül lesz gond, csak egy jó munkaszerződés kell, és átmehet az oepen.

Viszont abban az esetben, ha ilyen hosszú ideig nem lesz biztosítotti jogviszonyod, az azt jelenti, hogy sem a tavalyi, sem az idei béredet nem fogják figyelembe venni az ellátások számításánál!

2011. okt. 11. 20:48
 10/14 A kérdező kommentje:
De novembertől kapok munkanélkülit vagy álláskeresési járulékot (nem tudom még melyiket). Ez csak februártól szűnik meg, tehát febr.-tól június 01.ig kellene vmilyen munkaviszony.
2011. okt. 11. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!