36 hetes terhes vagyok, tegnap előtt voltam 36-os UH-n. Meg vagyok ijedve mert az orvos szerint a magzat apró.31. héten majdnem nagy volt, úgy érzem, megállt a fejlődésben. Eredmény: BPD 86M FL 68 THQ 87. Ugye nem kórosan kevesek ezek az adatok?
Először is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND!
Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelőtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában.
Az első 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert később már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezők. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörű picilány!
A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!!
További boldog babavárást, szép szülést!
BPD nagy átlag alapján 34 hetes, de a 36 hetes BPD 90+/-6-nál szokványos, így bőven beleesel a nagy %-ba!
Nagyon változó lehet, hogy melyik baba mikor lendül neki, mikor lassul egy kicsit.
Ha nem fejlődne rendesen, az az idő előtt öregedő méhlepény miatt lehetne, de ezt is látja a doki az UH-n. Nincs érettségi fok a leleten?
De mindegy is, ha mozog úgy mint eddig, biztos nincs semmi baj. :)
Köszönöm a megnyugtato valaszokat ezennel megirom, h. ax 37-es nagykontrollon a babat 3280 grammnak mertek. a 36-os, ahol kicsinek mertek, ott osszesen 2 vagy 3 adatbol tevodott ossze 0,5 vagy 1 perces ultrahang, mig a nagykontroll az mar alapos voolt, 5-6 adatbol allt es lattam mit csinal a doki a monitoron.
szerintetek megbizhatobb lehet a nagykontrollom?
mar eleve a nagykontrollos orvosom ugy allt hozza, mikor felfektetett a vizsgaloasztalra, h. nem erti, ki volt az a barom, aki kicsinek mondta, min 2,5 kg-s baba 100%-ra meri allitani. aztan megvizsgalt, es tobb mint 3 kg lett az eredmenye:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!