Mi van ilyen helyzetben hogy az uh adatok nem feleltek meg a magzat korának? Viszamaradott volt a babája? SOS
pl32+3 napos terhességnél csak 30+2 naponak felel meg a magzat mi van ilyenkor?
mi történik?
Semmi különös. Ha egészséges akkor csak annyi hogy kisebb lesz a baba születési súlya.
az áramlásvizsgálatkor nagyon nézik a lepényt és az ereket hogy jól táplálják -e a babát de ha igen akkor nem foglalkoznak vele túlzottan.
Mekkora babád??
Az enéym 30+1-en 1672 gramm olt, 4 kiló lett.
De a nagyfiam 4,4 kilóval született (6 nap túlhordás után) és ő a 29. héten "csak" 1349 gramm volt.
Szóval ez még nagyon sokat változhat
ilyen idös terhesen nem számit egy vagy két hét eltérés,doki mondta ,hogy ilynekor már nme nagyon számit persze van akit ettöl befektetnek,de ilynekor már kialakul a babánál egy egyéni fejlödés.igazábol az eltérések 8heteskorban szoval fiatal terhességnél számit.
elsö terhességemmel azt mondták hogy 2héttel nagyobb a baba biztos hogy el lett számolva.42-ik héten szültem és 3560gramm lett a fiam.szoval akkor most ki számolt el mit??
most 37hetes vagyok és ugyanezt mondták...ne aggodj semmi baja nincs annak a babának.
Nálam a következő volt: 32 hetes UH-n kb. 3 héttel volt elmaradva a kislányom. A BPD-je 72 mm volt, a súlya pedig csak 1400 gr! Szörnyülködtek is eleget rajta, hogy az nem létezik, hogy 32 hetes vagyok, meg hogy milyen kicsi a feje...Na már csak ez kellett nekem. Gondolhatod, milyen ideges lettem. A dokim mondta, hogy be kell feküdnöm a kórházba egy 10napos infúziókúrára, hogy a méhlepény keringését kicsit megtuningolják. Épp karácsonykor kellett befeküdnöm, mert az NST nem lett a legjobb. (Szerintem csak elmozdult.) Miután megkaptam az infúziót, utána heti 2-3 alkalommal kellett járnom a kórházba ellenőrzésre (UH+NST). A dokim legszívesebben szülésig benn tartott volna, csakhát nekem már van 2 ovis gyerkőcöm és mellettük elég bonyolult lett volna a dolog. Szóval szülésig állandóan néztek, meg amit infúzióban kaptam, utána gyógyszeresen kellett szednem. Ahogy teltek a hetek, kezdtem megnyugodni, mert láttam, hogy ez azért nem olyan ritka eset. Mindig legalább 3-4 kismama ült ott ezzel a problémával. Meg a dokim és a szülésznőm is mondta, hogy általában végül 3kg feletti súllyal születnek meg, de azért oda kell figyelni, mert ha egyáltalán nem fejlődik, az baj. Nálam szerencsére ilyen nem volt, szép lassan gyarapodott a súlya. Bár sose voltak vele teljesen megelégedve. A 36. héten 2400gr volt, szülés előtt 4 nappal pedig 2900gr-nak mérték. Végül 3250gr és 51cm-vel született meg a kislányom. Makkegészségesen. Szülés után a dokim mondta, hogy helyenként infarktusos volt a méhlepény, ezért nem tudta elegendő táplálékkal ellátni a babát. A terhességem félidejétől állandó stresszben voltam, rengeteget sírtam, mert anyukámnál súlyos betegséget állapítottak meg. Biztos vagyok abban, hogy nálam ez okozta a bibit. De végül szerencsére minden rendben lett. Akkor rossz volt benne lenni ebben a helyzetben, de így utólag úgy vagyok vele, hogy jobb, hogy így odafigyelt ránk a dokim. Amúgy egyáltalán nem mérvadó, hogy az előző baba milyen súllyal született. Nekem az előző 4200 gr volt, ezért is csodálkoztam, hogy most meg azt mondták, kicsi. Az elsőt is 3600 gr-osan szültem meg. Ez a súly pont tökéletes volt, könnyen és gyorsan szültem meg a kiscsajt. Lassan 4 hónapos lesz és csak szopizik.
Ha a dokid nem mondta, hogy ez gond, akkor ne aggódj, amúgy se, mert nem baj, ha nem lesz 4 kilós. Lehet, hogy sűrűbben kell majd neked is UH-ra járnod, nem árt, ha szemmel tartják a babádat. Amúgy neked hány gr-nak mérték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!