Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 30. hét után mennyire...

A 30. hét után mennyire intenzívek a magzatmozgások?

Figyelt kérdés

Én azt hittem, hogy majd állandóan nagyon látványosan fog rúgdoskódni, hullámzik ide-oda a hasam. Ehez képest mostanában (34 hetes vagyok) csak olyan finom mozgásokat érzek, sokszor csak azt, hogy lassan arréb úszkál, vagy elhúzza a kis lábát, kezét. Persze néha van olyan is, hogy beakasztja a bordáim közé a lábát a másik oldalon meg nyomja ki a kis hátát, de ez ritka.

Ez normális? Nem kevés ez? Nálatok hogy volt?

2011. okt. 4. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem változó mert én 33 hetes vagyok és mindig is nagyon aktiv volt a kislányom most is az van hogy 20 percen keresztül egyfolytában hullámzik a hasam,sokat csuklik is meg mindig helyezkedik talán csak éjszaka nem érzem őt.

Néha meg csak fesziti magát de akkor ki szakad szinte alul a medencém fent meg a bordáimat fesziti.

Én örülök ,hogy ennyit mozog,de néha aggodok is.

2011. okt. 4. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem többet, s jobban kéne mozognia! A kevés mozgás oxigénhiányra utalhat!!!

Orvos lásson!

2011. okt. 4. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Miért kell mindjárt rémisztgetni mi ez a butaság,anyukámnak soha nem hullámzott a pocakja velem és még uh.sem volt mégis egészséges vagyok.Ha jó a lepénykeringésed nincs oxigén hiánya nyugi.

Nem azt írtad hogy egyáltalán nem mozog nem minden baba egyforma.Vannak lustább babák is meg ilyenkor már szűkös a hely.És még az is lehet hogy valamije útban is van keze lába vagy a köldökzsinór.

2011. okt. 4. 16:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Hát tényleg nagyon ideges lettem az előbb. :((( Lefeküdtem mozgást számolni és 18 perc alatt volt meg a 10 mozgás, úgy hogy a nagyon aprókat nem számoltam bele. Az szerintem nem olyan rossz.

A flowmetria tökéletes volt a múltkor. És érzem, hogy folyamatosan mozog, meg ezt kívülről is látni, csak én sokkal erősebbre számítottam így első babásként.

Remélem, hogy minden rendben.

2011. okt. 4. 17:14
 5/9 anonim ***** válasza:

a fiam olyan nyugodtan mozgott, hogy egész nap a hasamat tapogattam, hogy érezzem őt. Még az utolsó héten is. A kinti életben is ilyen nyugodt, csendes baba.

A lányomat - nem túlzok sokat (csak ahogy az emlékeimben él) - már a 20. héten jobban éreztem mozogni, mint anno a fiamat szülés előtt.

1 gyerekes, 28 hetes km

2011. okt. 4. 17:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem is kisfiam lesz! :) Köszönöm és várom még a tapasztalatokat.

(egyébként most is egyfolytában mocizik, csak épp nem rúgja ki a ház oldalát...)

2011. okt. 4. 17:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Első és harmadik vagyok!

Nyugodj meg nekem most is majd kirúgja az oldalam az sem mindig jó bár én örülök neki csak néha nagyon tudd ám fájni de a kislányom ilyen a 18 ik héttől nekem is első baba,ugy nézz ki olyan lesz mint én hiper mozgékony :)Olvastam hogy 36.ik héttől óránként 10 mozgást kell számolni és ha 20 percig folyamatosan mozog azt hogy számolom majd?

Hát nem tudom majd kiderül.

Boldog babavárást és ne hallgass a vészmadarakra.

2011. okt. 4. 19:14
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

Nem kell persze a vészmadarakra hallgatni!!! Nyugodtan üljön otthon!

Nekem is ezt TANÁCSOLTÁTOK!

Ha nem hallgattam volna rátok, akkor nem kellett volna 36 hetesen halva szülnöm a fiamat!

Jobb félni, mint megijedni!

Nagyon OKOS kismamák!

2011. okt. 6. 15:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Azóta kórházban fekszem. Igaz, nem a mozgással volt gond és nincs is ezzel összefüggésben a dolog, de jó, hogy bejöttem, mikor azt éreztem, hogy valami nincs rendben. Kevés a magzatvizem, nyakán a zsinór és egy kicsit kisebb is a baba, mint az átlag. Szóval tényleg azt tanácsolom, hogy ha valami (bármi) nem oké, inkább nézesse meg magát mindenki! Minket azóta megfigyelnek és nem is megyünk már egyben haza. Reméljük mostmár minden jól alakul!
2011. okt. 11. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!