Holnap megyek cukorterhelésre.Éhgyomorra veszik le először a vért igaz?Aztán megiszom azt a cukros löttyöt és 2óra múlva megint leveszik a vért?Jól tudom.Válaszokat köszönöm.25hetes km.
Jól tudod. Éhgyomorra megnézik, hogy mennyi, ha jó, akkor megiszod a cukros lötyit, aztán két óra múlva újra vérvétel. Akkor jó az eredmény, ha a kétórás terhelés után a cukrod 7,7 alatti.
2009. ápr. 28. 14:56
3/14 anonim válasza:
Lehet későn írok, de a cukorvizsgálat az éh gyomorra történik. Az ujjbegyből szoktak vért venni és rácseppenteni a cukormérőre. Maga az a szó, hogy cukorterhelés, az azt jelenti, hogy cukros vizet itatnak veled, és úgy is megnézik, hogy mennyit emelkedik a cukorszinted. Akinek nem termelődik elég inzulin a szervezetében, ami lebontaná a cukrot, annak általában magas a cukra, aki cukorbeteg, annak is eshet le a cukra, olyankor nem inzulinra van szüksége, hanem szénhidrátra. A cukor roncsolhatja a látóidegeket, az érfalakat, ezért történhet szívelégtelenség, a végtagok elvesztése, vakság. A diabétesznek több fajtája van és tipusonként is meg lehet őket különböztetni. Nekik találták ki a diabetikus (cukor mentes) ételeket!
2009. ápr. 28. 15:00
4/14 anonim válasza:
SZia! Én is nemsokára mehetek erre a "remek "vizsgálatra.
Szerintetek be lehet előre keverni a löttyöt? Úgy tudom 2 dl vízben kell feloldani 75 gr glükozt és citromlét tehetek bele. Arra gondoltam, hogy behűtöm ezt a "fincsi koktélt":), hogy ne legyen olyan pisi meleg...:)
2009. ápr. 28. 15:01
5/14 anonim válasza:
Jól tudod. Viszont érdemes vinni citromlét, ha nálatok nem adnak, mert azzal elviselhetőbb. Amúgy annyira nem vészes meginni. Azért a 2 óra alatt menj friss levegőre, ha úgy érzed, hogy émelyegsz! Elég gáz, ha meg kell ismételni, én már csak tudom!
Amúgy az meg változó, hogy melyik kórházban mennyitől számít jónak a cukor! Nem mindenhol 7,7! Van, ahol 7,4-re már simán diétát javasolnak. A doki majd eldönti!
2009. ápr. 28. 15:01
6/14 A kérdező kommentje:
Nekem a doki azt mondta,hogy 3-4dl vizben oldjam fel a cukrot,amit már ki válltottam a gyógyszertárban.Tegyek bele citromlevet és ezt vigyem magammal a vizsgálatra.
2009. ápr. 28. 15:05
7/14 anonim válasza:
SziasztoK!
Én ma voltam, és egész tűrhető. De én is tettem bele citromot, és így egész iható volt. De vigyetek kaját, mert én utána már nagyon éhes voltam:)))
Kitartás, nem olyan rossz ám.
2009. ápr. 28. 15:06
8/14 anonim válasza:
Szia! Igen, fontos az éhgyomor! Nem biztos, hogy cukros löttyöt kell innod!! (borzasztó lehet az íze) Miután levették az első vért, nekem vénából, utána pár percet ültem a váróban, majd megittam 2 dl TEJET ÉS 1 db zsemlét megettem hozzá. Utána maximum pár korty vizet szabad, de lehetőleg azt sem. 1 1/2 - 2 óra múlva levették a következő fiola vért, és már jöhettünk is haza. Ha szédülős vagy reggelente, akkor feltétlenül kísérővel menj. Ja és ne számíts rá, hogy előreengednek!! ÁÁÁ, hiszen TE most úgy is ráérsz.
2009. ápr. 28. 15:08
9/14 anonim válasza:
Szia! Kecskeméten pl : Nem Így Van!!! Nekünk úgy kell hogy reggelizünk és utána 1 órával le kell venniük a vért! Arra kíváncsi a doki itt hogy amit minden nap eszünk az után hogy áll a cukor? Így megússzuk a cukros lötyit :)! Én 2 hét múlva megyek kb!
2009. ápr. 28. 15:13
10/14 anonim válasza:
nálunk reggel 2dl tej és egy zsömle elfogyasztása után 1 órával veszik le a vért
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!