Cukorterhelés eredményénél mi számít jónak?
Az éhgyomrim teljesen jó, megihattam azt a borzalmat (75gr szőlőcukor+víz), két óra múlva az értékem 7,35. Nem írtak mellé semmit, hogy mennyi lenne a jó.
Védőnőm már nincs bent, holnap megyek hozzá, de addig megőrülök. A neten 5,8-tól 10,5-ig mindent olvastam már.
Azt, hogy mennyit fogad el a doki, ez is változó.
Én is mindenfélét hallottam. Én úgy tudom, hogy7,8-ig jó a terhelés.
Legalábbis az én dokim ezt mondta.
Szerintem a tied jó, bár lehet, hogy azt fogja mondani, hogy figyelj oda a táplákozásra.
Az az igazság ez nagyon egyéni.
Egészséges embernél valószínűleg azt mondanák tökéletes. (egyébként az én fiam cukorbeteg és ezért mérem a sajátomét meg a családét is, összehasonlításképpen és valóban bármikor mérem, bármit eszünk, soha nem megy 5,6 fölé, de általában a 3 éves fiamnak 4, nekem 5,5-állandóan) Úgyhogy a 7 már nagyon a határ egyébként is.
De te állapotos vagy és ez valószínűleg már a terhességi diabétesz kapuja. Úgyhogy biztos,hogy diétát fognak javasolni, nehogy tényleg valóban cukorbeteg legyél.
Annál is inkább azt gondolom, hogy ez már az, mert akikről olvastam és a saját esetem is, hogy terhesség alatt inkább túlműködés a jellemző és nem terhességi diabéteszes kismamáknál ez az érték vészesen alacsony szokott lenni, nem a felső határ fele, nekem 3,5 volt.
Nekem 7,1 lett az érték (az éhgyomri meg 4,8), kérdeztem a dokit, diétázzak-e, vagy változtassak-e valamit? Erre az volt a válasz, hogy ilyen nagy mennyiségű szénhidrátot kizárt, hogy elfogyasszak normál esetben, ezért ha sima kaja után néznék meg, a közelében sem lenne ennek az értéknek, úgyhogy teljesen felesleges diétázni, egyek amit csak akarok!
30+1 hkm
Akkor leírom, mi lett végül, hátha érdekel valakit.
A védőnő azt mondta, hogy nagyon a határon van, kérdezzem meg a dokit. Ő meg azt, hogy egy hét diéta után újra kell próbálni a cukorterhelést. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!