Milyen homeos bogyókat szedtetek a szülés felkészülésére?
Második babát várom és nem tudom milyen bogyók vannak és mikortól lehet szedni őket...
Van valakinek tapasztalata ezekről????? aki használta is?
Pulsatilla
Cimicifuga
Caullophyllum (remélem jól írom)
Én a 36. héttől szedtem őket, úgy hogy hétfőn pulsatilla, utána 5 napig 1*5 golyó az egyikből, utána 1 nap szünet.
Köv. hétfőn megint Pulsatilla, keddtől a másik szer, vasárnap szünet.
Nekem főleg a regenerációban jelentett sokat, nagyon gyorsan és fájdalommentesen gyógyultam.
Pontenciál: C9-12, Pulsatilla C30
Szülés után pedig Arnica montana C30-as, napi 2*5 golyó míg a tubus el nem fogy.
Caulophyllum C30
ezt úgy kell szedni, hogy a
36. héten heti 1X5 golyó (hét 4. napja)
37. héten heti 2x5 golyó (a hét 2. és 5. napja)
38. héten heti 3x5 golyó (a hét 2. 4. 6. napja)
39. héten heti 4x5 golyó (a hét 1. 3. 5. 7. napja)
40. héten heti 5x5 golyó (a hét 1. 3. 4. 5. 7. napja)
41.héttől pedig naponta 5 golyó
Persze a napokat megváltoztathatod, ez csak ajánlat, a lényeg, hogy a heti adagot elosztva bevegyed.
Cimicifuga C30 szülőszobára!
Mikor megindulnak a fájások, a vajúdás és rendszeres fájások vannak, és nem hat a Caulophyllum, akkor ezt kell szedni, negyed óránként 5 golyót.
(Lényegében a szülés közben, ahogy a vajúdás megindul a Caulophyllum C30-at kezdjük szopogatni fél óránkén 5golyó. Ha ez nem hat, a tágulás nem halad megfelelően – akkor a cimicifuga C30-ra váltjuk. Ezt a vajúdás legvégéig, a 4ujjnyis tágulásig szopogathatjuk, a kitolásnál már nem kell)
Málnalevéltea
Naponta 1-2 x 1 vagy 2 csészével meginni ez segít felpuhítani a méhszájat. (fél –1 litert) Ízlés szerint lehet ízesíteni, mézzel, cukorral, citrommal.
Szülés után pedig az Arnica Montana CH30-at kell szedni 2-4 napig, napi 2x5 golyót. Ez segíti a sebgyógyulást. (császár és sima szülés után is jó.) – a Arnicaból vajudás alatt is be kell venni 1-2x 5golyót, ami már szülés közben csillapítja a vérzést és a babába is átmegy, nála is hat.
Én így szedtem, 1.gyerek 3.5órás szülés, második 50perc- ott már alig volt idő a homeopatiaval bíbelődni! :)
Akut rosszullét: Vomitus -hell 3x10 csepp
terhességi csíkok:Silicea Pentarkan 3x1, olajos masszás
Gyomorégés: Pulsatilla D12,pohár tej,mandula
székrekedés: lenmag, mozgás ,sok folyadék,rukolasaláta Jso bicomplex
felkészülés a szülésre:Caulophyllum pentarkan
gyermekágy Arnica D6
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!