Vízszeru nagy mennyisegu folyás normalis?
14+4 hetes kismama vagyok, es sokszor van vízszeru nagy mennyisegu folyasom. Neha ugy erzem ahogyan folyik belolem. Neha feheres, de van hogy átlátszó. Ez mitol lehet? es jelenhet ez bajt?
A valaszokat elore is koszonom.
Két esély lehet v megnövekedett vizes folyás, ami terhesség alatt alőfordul v megrepedt burok. Én a helyedben bemennék most a kórházba egy kivizsgálásra, mert inkább egyszer fölöslegesen, mint túl későn.
Ha csak a folyásod az, akkor holnap vegyél a gyógyszertárban lakkmuszpapírt és ha nem vagy biztos, akkor a hüvelyedből az ujjaddal vett mintát kend rá a papírra. Ha a színe a színskála 4,5-6,0 közötti értékét mutatja, akkor csak folyás, ha 7,0-7,5 közötti a színskáláln, akkor magzatvíz és sos be kell menni a kórházba. Ha nem egyértelmű, akkor is érdemesebb bemenni. A lakmuszpapírhoz színskálát mellékelnek. Sokan ajánlják a magzatvíz érzékelő betétet is, de az drága és nem lehet akárhol kapni.
Ettől függetlenül most inkább menj be a kórházba.
1 alkalommal nekem is volt, valamikor a 12. hét előtt, de mivel csak 1x volt, így nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget a dolognak. Most 17 hetes vagyok, valami kis hüvelyi fertőzés gyanújával mentem dokihoz, és kérdezte, hogy nem volt-e vizes folyásom mostanában?! (Most nem olyan). Szóval a helyedben megkeresném a dokit, hátha valami fertőzéssel/gombával hozható kapcsolatba, gondolom, engem sem véletlenül kérdezett erről.
A terhesség vége felé amúgy normális, 37 hét körül nekem rendszeresen volt, akkor magzatvíz szivárgásra gyanakodtunk, de nem az volt. A doki mondta, hoyg a terhesség vége felé előfordul, de te még messze vagy attól.
Majd írd meg, mi volt.
Koszonom annak a valaszat aki igen is a kerdesemre irt. Az utolsonak pedig csak annyi volna a valaszom, hogy kulfoldon elek, es itt alapbol semmit nem csinalnak a kismamakkal a 16-ik hetig. Szoval dokihoz menjek, jo fej vagy. Hogyan ha itt nincs nogyogyasz aki megnezzen. Itt csak vedono, es szuleszno van, aki egy ugyanazon szemely, es o csinal mindent. Ha pedig a korhazba megyek, nem fognak csinalni semmit. Ezert erdeklodtem hogy mi okozhatja ezt. Ja es nem akartam a gondjaimat mas nyakaba varrni, de ugy tudom hogy ez a forum pont azert van, ha nem vagyunk biztosak valamiben akkor kerdezhetunk.
Az elsotol kerdeznem hogy ezt a lakkmuszpapirt veny nelkul lehet kapni?
1. vagyok
Én is külföldön élek. Te melyik országban?
én Eszak-Irorszagban
te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!