Az alacsony vernyomas is gond? De mit tekintünk alacsonynak?
Egy kismamas könyv szerint : "a magzat a mehlepenyen keresztül nem kap sem eleg tapanyagot, sem eleg oxigent"
Nekem alacsony (100/60) szokott lenni, de a dokim soha nem emlitette, hogy ez baj lenne. Ti mit tudtok ezzel kapcsolatban?
A 100/60 NEM alacsony vérnyomás! Még normál kategória, természetesen ezért nem is szól az orvosod.
Főleg a második szám számít, akkor nagyobb a baj, ha az alacsony. Nekem az átlag vérnyomásom 90/50, de nem ritka az ez alatti szám sem, bár akkor már az ájulás környékez. 85/48-nál szoktam elájulni. Így a terhességeim alatt, mint most is fokozott orvosi, védőnői ellenőrzésre járok.
Szia!
Nekem is hasonló és mindig is ennyi volt. Most mértek 100/56-ot is. Anyukám vérszegény volt mikor engem várt, mikor az alsó érték a 40-et közelítette, az orvos nem engedte tovább dolgozni.
Vigyázz, hogy rendszeresen étkezz, nekem a reggeli tejeskávé "must". Azért mondom, mert 6-7 hetesen leesett a vércukrom és leestem a lépcsőn az Árpád-hídnál (villamosmegálló). Ne hidd, hogy bárki is hozzámszólt. Kicsit kiment a bokám, de semmi komoly, szerencsém volt. Azóta nagyon nagyon vigyázok!
Igyál gyenge kávét, ha kezded furán érezni magad. Olvastam egy kutatás kimutatta, hogy napi 300 mg koffein semmilyen hatással nem volt a magzatokra. Ez napi 4 hosszú kávé, én max. kettőt iszom, mert tényleg muszáj.
Nekem a 101/60 értékem egy tejeskávéval annyi.
Boldog babavárást! :-)
Szia!
Szerintem az még normális. De azt vedd alacsonynak, amitől már rosszul érzed magad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!