Az nagyon gáz hogy mostanában elég kevés zöldséget és gyümölcsöt eszem? Meg kap a babóm attól a neki szükséges dolgokat?
szia!
Mivel itt nem receptet lehet adni , hanem tanácsot és nagyon javasolnám a terhesvitamint , akár naponta is! Elsősorban a folsav miatt. A zöldségek/gyümölcsök vitamintartalma meg "nyomaszt" picit. Mégis milyen gyümik, zöldségek ezek? Mert ha kint szeded a kertben , avagy bio , egy szavam se lehet. De egyébként azt tudod, hogy egy alma vitamintartalma 4edére csökkent 20 év alatt?
Szerintem elsősorban szedj bátran vitamint és mellé egyél gyümit is, meg zöldséget!
1 kismami
Szia!Az elvitből tuti nem elég az első 12 hétben 3-4 naponta 1 szem (a folsav miatt is),az olyan,mintha nem szednél semmit.A babád most fejlődik,legalább a mesterséges vitaminokat edd meg neki,ha gyümölcsöt nem kívánsz.A 12 hét után szinte naponta kell ennem gyümit,mert kívánom,elötte is ettem,de kevesebbet,de a vitamint szedtem rendesen.Nekem még mindíg mondja a doki,hogy szükséges a napi 1 szem elevit.
Az is lehet,hogy később már te is kívánni fogod a gyümölcsöket.
17 hetes pocis
Ha nem viszed be semmivel a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat,akkor szerinted mégis honnan jutna hozzá szegény baba?Az elevitet a tervezett terhesség előtti hónapokban tanácsos elkezdeni szedni napi 1x pont azért,hogy feltöltse a szervezetet.Én a 30-ik hét után csökkentettem mindhárom terhességemnél úgy,hogy 2 naponta szedtem csak.Nem lettek nagy babák,egyik sem volt 3,5kg felett.De ezen kívül is kell a zöldség gyümölcs.Főleg folsavból kell elegendő az elején,legalább a 12-ik hétig
Ezek hiánya olyan károkat okoz,ami nem feltétlen születés után derül ki,hanem nagyobb korban.Vidd ve amire a kicsidnek szüksége van,gondolom azért várod Őt mert fontos a számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!