Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idős terhességtől nem...

Mennyi idős terhességtől nem javasolt háton feküdni?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hallottam, hogy a háton fekvés nem egészséges, mert ütőeret nyomhat, ezáltal gátolhatja a baba oxigénellátottságát. Mennyi idős terhességtől kell kerülni a háton fekvést? Illetve ez egész rövid időre (pár perc) is vonatkozik, vagy hosszú időre, pl. alvás során?
2009. ápr. 25. 18:16
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Én úgy tudom lehet rosszul hogy kb 18 héttől. Tényleg nem javasolt. Én néha arra kelek éjjel hogy háton fekszem. De du ha Tv.zek úgy szoktam gondolom az nem nagy baj!
2009. ápr. 25. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nyom valamit a baba, aakor érezni fogod, nyugodtan fekhetsz a hátadon. Engem pl csak háton hagy aludni a piim, ha kezdek rosstul lenni akkor fordulok oldalra, majd vissza.

Bolog Pocakosodást!

34+1 heteske

2009. ápr. 25. 18:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

szia!

"legkedvesebb" fekvési , alvási pózicióm háton van, ezt szoktam meg. a kismamakönyvek "riogatnak" ezzel-azzal , hogy eret nyom így , meg túl nagy a nyomás a méhre , meg nem is tudom....de szerintem az a kényelmes pozíció , amit megszoktál, amit szeretsz! :) Ráadásul én is úgy vagyok vele, ha oldalra fordulok , elkezdődik a kalimpa. Nem tudom miért, talán a baba is hozzászokik az anyuka fekvési "stílusához"? :))

2009. ápr. 25. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

szia, ez is egy kismama riogato butasag a sok kozul...ha valami nem tetszik a babanak azt jelezni fogja, illetve ha neked nem jo mert nyom valamit a pici azt erezni fogod...szoval aludj ugy ahogyan tudsz...en szinte vegig csak a hatamon tudtam aludni, megis hatalmas es eros fiam szuletett (most 8 hetes)

amikor valami nem tetszett neki jelezte hogy anya fordulj meg, es addig forgolodtunk, helyezkedtunk kozosen amig meg nem talaltuk a szamunkra (mindkettonk szamara) a legkenyelmesebb poziciot :)

szoval ne aggodj, aludj ahogy jol esik (nektek)

2009. ápr. 25. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat feküdtem háton. Nem lett semmi bajunk, most 9 hetes a kislányom.
2009. ápr. 26. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!