Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondják hogy a terhesség...

Miért mondják hogy a terhesség 9 hónapig tart, mikor 40 hét az 10 hónap?

Figyelt kérdés
Mikor kérdezik, hogy hanyadik hónapban vagyok és mondom, hogy a hetedikben (az utolsó menzistől számítva), akkor rávágják, hogy ajjaj, még csak 2 hónap. De közben még 3. Ti hogyan mondjátok, ha valaki kérdezi, aki nincs tisztában vele, hogyan számolják?
2011. szept. 23. 13:21
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Itt a VÁLASZ:

[link]

Elérkeztünk a terhesség tizedik hónapjához, amely a 37-40. hetet jelenti. Azért hívjuk 10. hónapnak, holott csak 9 hónapig tart a terhesség, mert a szakemberek holdhónapokban számolják a terhességet. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy melyik hosszúságú hónapban történt a fogantatás és melyik hónapban történik a szülés, minden holdhónapot 28 naposnak veszünk, így minden terhesség azonos időtartamú: pontosan 280 napos. Ez az időszak a szülésre való felkészülés jegyében telik el.

2011. szept. 24. 10:10
 32/33 A kérdező kommentje:
Úgy tünik nem csak én vagyok bezavarodba ebbe a rendszerbe. Köszönöm mindenki válaszát!
2011. szept. 24. 11:34
 33/33 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de köszönöm annak, aki a matekórás hsz-t kicsit helyretette. Szeretem azt, amikor vkinek jól megmondják, hogy "na, te se vagy egy észkombájn", utána meg példálódznak, és nem is pontos amit írnak. Gondolkodj, aztán írj, légyszíves!
2011. szept. 24. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!