Miért mondják hogy a terhesség 9 hónapig tart, mikor 40 hét az 10 hónap?
13:26! Hát akkor néhány alsós matek óráról maradtál le, ahol az időmérést tanították. 30:7 megvan 4-szer, maradék a 3, 31:7 megvan 4-szer maradék a 4. Ezek alapján egy hónap nem 4 és fél hétből áll? (Egyetlen egy hónapunk van, ami kerek 4 hétből áll, bár 4 évente még az sem 4 hét.)
13:30! Te is 6 hónapos vagy, 1 hete töltötted be, és akkor beléptél a 7. hónapba. A 7 hónapot csak október közepén fogod betölteni, akkor leszel csak 7 hónapos.
A szülés napját úgy számolják ki, hogy az utolsó mensi első napjához adnak 9 hónapot + 7 napot.
Vagyis, ha az utolsó mensi első napjától nézi az ember, hogy hány hónapos vagy hány hetes, akkor nincs kavarodás.
"A szülés napját úgy számolják ki, hogy az utolsó mensi első napjához adnak 9 hónapot + 7 napot.
Vagyis, ha az utolsó mensi első napjától nézi az ember, hogy hány hónapos vagy hány hetes, akkor nincs kavarodás.":
es pont ezert humbuk az egesz. Mivel mi a garancia arra, hogy a fogantatás éppen két menzesz között félúton történt. Legvalószinübb...nahja! Szóval ez is csak olyan "csapjunk a hasnukra"
ELMÉLETBEN 2 hét eltérés van a valós terhességi kor és a papírra írt között. Azért csak elméletben, mert ritka a napra pontos női ciklus, de ehhez van igazítva. Ugyebár a terhességet az utolsó menszi első napjától számítják. Akkor még egyáltalán nem beszélhetünk gyakorlatban terhességről, mivel a beágyazódás leghamarabb ehhez a naphoz képest 2 hétre történhet meg. Gyakorlatban onnantól terhes egy nő. Vagyis az a 40 hét valójában 38. És mivel egy hónap durván 4 hétből áll: 38/9=4,2.
Tehát kijön a 9 hónap nagy belebeszélésekkel.
Ha hónapokban akarod mondani, hogy mennyi idős terhes vagy akkor számolj hónapokban! Nem értem miért kell a heteket belekeverni. Ha pl március 25-én volt az utolsó menstruációd első napja, akkor most, szeptember 25-én leszel pont 6 hónapos, másnap lépsz a hetedikbe, de ilyenkor én mindig 6-ot mondtam, ha kérdezték.
Azt, hogy a 40 hét miért nem 10 hónap meg már többen leírták. Egy hónap nem 28, hanem 30 vagy 31 napos, kivéve a február.
Az én kislányom pl. holnap után 8 hetes, de 2 hónapos csak 1 hét múlva lesz.
"10 hold hónap vagyis 10 X 28 nap ami 280 nap, ami pont 40 hét.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:27"
Itt a válasz!!!
7X4 valóban 28, de egy hónap nem 28 napos vagyis 4 hetes.
Ápr. 16-án 1 hónapos, máj. 16-án 2 hónapos... szeptember 16-án 6 hónapos és okt. 16-án 7 hónapos...
"es pont ezert humbuk az egesz. Mivel mi a garancia arra, hogy a fogantatás éppen két menzesz között félúton történt. Legvalószinübb...nahja! Szóval ez is csak olyan "csapjunk a hasnukra""
Ugyan, miért lenne humbuG? Valamihez csak csatolni kell a fogantatás lehetséges dátumát, nem? Ez nem hasracsapás, hanem egész egyszerűen az utolsó menstruáció BIZTOS, míg uh-s követés nélkül a peteérést is, sőt a megtermékenyülést IS csak saccolni lehet.
Viszont támpont kell ahhoz, hogy megállapítsák, fejlődik-e normálisan a magzat, így az egyetlen biztos időpontot kell alapul venni.
Hát én már csak az alsós matekosnak üzenném, hogy ő is lemaradhatott 1-2 óráról.
30:7=4, a maradék 2
31:7=4, a maradék 3
A 2 nap az nem egy fél hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!