Már teljesen összezavarodtam. Babakelengye?
Sziasztok!
34 hetes kismama vagyok, a babaholmik legnagyobb része már beszerzésre került, de egyszerűen képtelen vagyok kiigazodni, hogy mi az, ami kellhet még, mi az, amit felesleges volna beszerezni, meg úgy egyáltalán: mi hiányzik VALÓBAN.
Leírom, hogy eddig mi van meg:
1 db kiságy
1 db matrac (szivacs, de nem puha)
1 db légzésfigyelő
1 db nagy, vastag pléd
1 db vékonyabb polárpléd
2 db kötött pléd (ebből az egyik vékonyabb, a másik vastag)
1 szett babaágynemű
1 db bölcsőpárna (dupla háromszöges cucc, hogy ha oldalt van altatva, akkor ne tudjon átfordulni - kaptuk)
1 babakocsi
1 bébihordozó
2 csomag Pampers Newborn pelenka (2-5 kilóig)
1 csomag noname pelenka (4-10 kilóig - kaptuk, ez jó vagy inkább újat vegyünk?)
2 csomag popsitörlő
2 gumilepedő
2 csomag fültisztító pálcika
2 cumisüveg
Annyi cumi, amivel Dunát lehet rekeszteni :)
2 Aventes tejgyűjtő pohár
Mi az, ami kellhet még?
Textilpelenkát a jövő hónapban tudunk venni, abból mennyi szükséges?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat! :)
Első válaszadónak: azt elfelejtettem írni, hogy overallunk már van (2 db, egy 62-es és egy 68-74-es) :)
Akkor még egy szett babaágynemű, és 20 db textilpelus *gyorsan lekörmöli a kelengyés-füzetbe*
Köszönöm! Boldog babavárást, és egészséges kisbabát kívánok! :)
Második válaszadónak: kiskádat elméletileg kapunk anyóstól, bár ismerve őt, erre nem számítok túlságosan, szóval ez kérdőjeles listán van. :S
Az előre kialakítottról van esetleg tapasztalat? Én eddig nagyon vegyes véleményeket hallottam róla, nekem kissé rémisztőnek tűnik. Nem tudom elképzelni, hogyan érezheti magát biztonságban benne a baba, hisz nem én tartom benne, nincs ott a kezem, a testmeleg, az érintés, ami megnyugtathatná. :S
A szoptatós párnán gondolkoztam, de valószínű én fogom megvarrni magamnak - kicsit húzós az ára, a neten a szabásminták viszont ingyen elérhetők, anyagom pedig van itthon. :)
Harmadik válaszadónak: Köszönöm, akkor kipróbáljuk ezt a pelust, aztán majd kiderül, mennyire válik be. Sajnos úgy fest, nem lesz túl nagy a babám (súlyra legalábbis), szóval összeteszem a két kezem, ha eléri a 3 kilót, mire megszületik - főleg, mert egészségügyi okok miatt császárom lesz, szóval még két héttel hamarabb is jön, mint kellene.
Maximum, ha nem válik be a pelenka, apát elszalajtjuk másikért. :)
Huh, de fürgék vagytok válaszok terén! O.o
Olvasok, és írok, igyekszem behozni a lemaradást. :)
Még amit elfelejtettem: a pelenkázóasztalt és a hozzá való matracot holnap tervezzük megvenni, szóval az is van. :)
Nem igazán értem, mások mit értenek a gumi lepedő alatt.
Nekünk gumis lepedő van a kiságyban, tök egyszerűen ráhúzom a matracra, és nagy előnye, hogy még a gyerek sem tudja összegyűrni. Ezt a Tescóban vettem, 2 db volt 2000 Ft körül. Alá meg teszek lepedő alátétet, (Baby Bruin) ezt is ott vettem egy 1000-esért. Azért jó, mert a ha baleset történik a pelussal, akkor nem a matrac lesz kakis, pisis. Lekerekített végű olló, amit még vehetsz. Meg babafésű, ha nagy haja lenne.
ma 09:28
Körömcsipeszünk van, a vattából van direkt babáknak való, vagy teljesen megfelelő a sima kozmetikai?
Lázmérőnk van egy digitális, az jó lesz neki?
A törölközőt felírom, az ki is ment a fejemből! Köszönöm!
ma 09:29
A noname pelus - számomra - kellemes anyagúnak tűnik, nem nejlonos. Viszont ajánlották ezt az új, hab állagú pelenkát, erről van esetleg tapasztalat? Még csak hallottam róla, hogy állítólag milyen szuper és milyen olcsó, de látni nem láttam sehol.
Mérleg: erre rákérdeztem a védőnőnél, valószínűleg 1-2 héten belül visszaérkezik hozzá egy kikölcsönözhető - legalábbis remélem.
Mellszívó: néztünk, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy talonba rakom, és a szülés után meglátom, hogy kell-e valóban. (Már előre kinéztünk egyet, szóval ha gond van, akkor apa megveszi és még a kórházba behozza). Köszönöm a választ!
09:32
A hálózsák mekkora méretű legyen? Milyen gyorsan növik ki? (Sajnos ehhez tényleg nem értek...) :(
09:53
Nekem két gumilepedőm van, egy sima "lepedőszerű", és egy lekerekített, ami a matracra húzható. Én is azért tartottam szükségesnek, hogy a
Bocsánat, véletlen elküldtem. Szóval:
09:53
Nekem két gumilepedőm van, egy sima "lepedőszerű", és egy lekerekített, ami a matracra húzható. Én is azért tartottam szükségesnek, hogy ha "baleset" történik, akkor ne az egész matrac legyen olyan, csak a ruhalepedő, valamint az alatta lévő gumilepedő. Mégiscsak gyorsabb és könnyebb tisztítani, mint a matracot sikálni.
Legalábbis én így képzelem.
Szia!
Szerintem ezekre lehet még szükségetek:
-amit írtál is textílpelusból 20 db-nálunk tényleg kellett annyi..,de vigyázz mert nem mind jó minőségű..némelyiknek az anyaga ilyen hálós..na azt ne vegyél! Ha jól emlékszem,akkor a cseh textílpelusok a jók!
-kenguru-nálunk jól jött,mert már mikor nem bírtam a kezemben cipelni a kis seggét,akkor beleraktam és úgy közlekedtünk,vagy takarítottunk a lakásban.. :)
-fürdéshez: vízhőmérő
törölköző
-ágynemű-mi nem használtuk/használunk,mert hálózsákban alszik a kislányunk a mai napig (2 éves) ,de ha ti fogjátok használni,akkor nem árt a csere balesetek/mosás miatt ügye...ja..nálunk nagyon szupi volt hogy van gumilepedőnk és arra tettük a sima lepedőt,mert nálunk többször is volt hogy pisis/kakis lett volna különben a szivacs
-mérleg-engem megnyugtatott,hogy tudtam hogy mennyiket evett a kislányom
-cumisüvegmosó
-mikrós sterilizáló
-szobai hőmérő,ha nincs amúgy is
-biztonsági körömvágó olló,illetve csipesz-én az ollót soha nem használtam csak a csipeszt,de egybe lehetett kapni. :)
-babafésű
-orrszívó
-mellszívó-nekünk az elején nem volt és úgy bedurrant a cicim,hogy tiszta megváltás volt,hogy végül vettünk egyet..
-melltartóbetét
-szoptatós melltartó-hááát ebben nem vagyok biztos,mert így is úgyis lekellett vennem a felsőm szoptatáskor..,de azért jó ha van..
-szoptatós tea-én minden nap megittam belőle 1.5 litert..egyszerre reggel lefőztem és akkor azt (is) ittam
-bimbókiemelő ha esetleg befeléfordulós a mellbimbód-barátnőméknél csak úgy tudott a baba szopni
-gyógyszertárból meg amit majd felír a doki
-digitális hőmérő-kb 10-15 másodperces mérős legyen,mert 1 percig bent tartani a popsiban nem olyan szupi dolog.. :)
Ha Budapesti vagy,akkor érdemes elmenni a babyfun-ba,mert ott mi elég jó áron kaptunk ezt-azt 2 éve..szerintem most is odafogunk menni ha elkezdünk vásárolgatni..
Ja..és majd ha lerakod a földre a babádat,akkor ott lehet venni szivacspuzzle-t ha jól emlékszem akkor 36-os kiszerelésben-nagyon jó mert nem a hidegen csücsül,játszik,gurul majd a kicsi-hiába raktam én is az elején játszószőnyegre,mindíg legurult róla.. :)
Ebből is a számosat ajánlanám,mert abban nincsenek olyan kis darabok,mint az állatosban..
Viszont most bocsi,de mennem kell.. :) Remélem tudtam segíteni! :) Ha valami még eszembe jut,azért még ideírom neked! :)
További szép napot és könnyű szülést kívánok majd! :)
Én belinkelném neked ezeket a listákat én ez alapján vásároltam és még fogok is szerintem minden rajta van ami kell.kinyomtattam és pipáltam ami meg van.
A mellszívót azt mondják kell a kórházban,szerintem nem rossz dolog,én Aventeset rendelek van hozzá 4 cumis üveg, sterilizáló, meg pohár.
mérleget kölcsönözni fogunk,a bébiőrzőn gondolkodunk de a légzésfigyelő nekem szimpatikusabb bár nincs tapasztalatom.
üdv 31 hetes km
Szia! Amit eddig nem írtak de nekünk nagyon fontossá vált, az a vízforraló. Sajnos tápszeres volt a babám, és nagyon megkönnyítette a dolgomat éjjel, amikor kettőig sem láttam, és forralni kellett vizet a tápihoz. Egyébként meg úgyis alakul, és ki fogod pár héten belül tapasztalni, hogy mi volt tök felesleges, és mi kell még. Nem tudom hogy városban vagy falun laksz, de azért már nagyon sok helyen be lehet szerezni minden szükségeset pár órán belül, ha kiderül, hogy nagyon nagy szükséged van rá!
Boldog perceket nektek!
Hú, már mindent leírtak a lányok, de nekem is eszembe jutott egy apróság, ami nagy segítség lehet, az a cumilánc.
Jó, hogy nem esik a földre, ha kiköpné, még jobb, hogy nem kell neked tisztára szopogatnod. :-)
Ajánlom még a hőtasit, ami melegen tartja a téli séta alatt is az innivalót.
Nekem végtelen mennyiségű takaróm volt, polár, textil, kötött. Egyszerűen kényelmes, hogy volt egy szett a babakocsiban, egy a nappaliban, egy a kiságyban, jutott a pihenőszékbe, és még egy autós is volt. :-) De ez tényleg csak kényelmi szempontok miatt.
Homeo bogyók! (tejserkentő, gátseb gyógyulásra, vagy császáros sebre való)
Chicco fertőtlenítő folyadék (nagyon kényelmes a használata)
orrszívóból nehogy a kézit vedd, hanem a porszívóra köthetőt
Sok sikert, szép és könnyű szülést, és jól alvó babát kívánok!!!!!!!!!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!