Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babával könnyebb lesz...

Második babával könnyebb lesz a szoptatás? A fiammal nagyon fájt hónapokig a szoptatás, volt hogy sírtam is mikor jött az evés.

Figyelt kérdés
A fiam még csak 14 hónapos (12 hóig szopott), és útban a testvére.Vajon most megúszom ezt a nagy fájdalmat? A tejem is elég lassan a 4.napra indult be, most nem szeretnék a kórházban tölteni 5-6 napot megint emiatt.A mellemből még most is jön tej ha megnyomom,van remény rá h "emlékszik" a mell h mi a dolga?
2009. ápr. 24. 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Másoktól is hallottam, hogy problémája van a szoptatással...Az interneten rengeteg jó oldal található sok hasznos tanáccsal. Nekem legjobban a wwww.lll.hu jött be.

Azt mondják, hogy akkor fáj, ha nem jól van a mell a pici szájában. Nem mondom, hogy nekünk mindig simán ment, de azért egész jól belejöttünk.

A fájó mellbimbóra pedig a legjobb ír az anyatej és bébinyál keveréke :)

2009. ápr. 24. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

a mell biztos emlékszik rá, hogy mit kell csinálnia! sőt, az új jövevény is tudni fogja mi a dolga:-) Kitartást kívánok csak, és le a kalappal, hogy fájdalmak mellett is szoptattál. nekem 2 hét alatt annyira szétszívta a mellemet a fiam, hogy kisebesedett és vérzett. így aztán én fejtem a tejet neki. mire rendbejött a mellem, már nem fogadta el, így 4 hónapon át fejtem neki a tejet. az sem volt kis meló, de talán még mindig a kényelmesebb megoldás volt, mint a fájdalom és a kínlódás!

Én azt mondom, hogy próbálj ne abból kiindulni, hogy az elsővel milyen volt. Lehet, hogy a második gyerkőc teljesen más technikával fog szopni, lehet, hogy már az első alkalommal ráérez, és egyáltalán nem fogja bántani a melledet. Csak ne félj tőle, mert azt meg fogja érezni, és ő úgy fogja érezni, hogy tőle félsz, vagy vele van a gond, és nem fogja elfogadni tőled!

2009. ápr. 24. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Szegény! Én is átéltem ezt de nekem 2-3 hónap és már nem volt gond! Babafüggő hogy szopiznak ez lehetett a baj nálad remélhetőleg a 2.babonál könnyebb lesz,drukkolok.Gratula a babákhoz.
2009. ápr. 24. 21:53
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Én a 28. héten járok, és ő az első, szóval nincs tapasztalatom, de nekem azt a tanácsot adták, hogy kezdjem el edzeni a mellbimbóm. Este fürdésnél, ha használsz valami szivacsot, azzal dörzsölgesd a melled, vagy törölközésnél dörzsöld át jobban a bimbód. A barátnőm az első babánál ugyanígy járt mint te, a másodiknál pedig a nővérke mondta neki ezt, betartotta és használt neki. Remélem neked is (nekem is) fog.

2009. ápr. 24. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ez gyerek függő!

A lányomnál (1-ső gyerek) semmi gond nem volt, nem fájt a szoptatás.

Az iker fiaimnál(ők a második, harmadik gyerek) 4-szer gyulladt be a mellem 40 fokos lázzal, s fájt is mikor két baba állandóan szopizta. Azért 9 hónapig szopiztak.

Aztán most múlt 3 hónapos a pici fiam (negyedik baba). Már a kórházban kirágta a mellem, az első 8 hétben állandóan vérzett, iszonyúan fájt a mellem, mindent kipróbáltam, szoptatási tanácsadót kértem. Minden módon szoptattam, sokszor teljesen kitekeredve. Nagyon figyeltem a technikára, de hiába. Aztán 10 hetes korára jobb lett, kevésbé fájt a mellem. Majd jött 3 hónaposan a fejlődési ugrás, s most megint minden szoptatás közben sírok, mert annyira fáj, ahogy újra kisebesítette. Igaz most máshogy, de nagyon fáj.

Így a negyedik gyerekkel kínlódok a legtöbbet!!!

Már többször mondtam, hogy feladom, de aztán mindig folytattam. Tegnap este már annyira fájt, hogy úgy döntöttem estére adok neki tápszert, hogy kicsit pihenjen a cicim. Amikor megpróbáltam a cumisüveget a szájába tenni azt hitte ez valami új játék és hangosan kacagott. Esze ágában sem volt enni belőle, így maradt a sebes mellem.

Abban reménykedek, hogy talán már vége lesz a fejlődési ugrásnak, s újra alszik 8tól, reggel 6-ig, s akkor újra tud gyógyulni a mellem.

Tehát látod ez nagyon gyerekfüggő, lehet, hogy a második babával meg sem fogod érezni a szoptatást! Próbálj meg előre nem stresszelni ezen!

Nagyon boldog babavárást Neked!

2009. ápr. 25. 07:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Lányok köszönöm a válaszokat! Volt nálam lll tanácsadó is, és jól volt mellre téve és ügyesen is szopott, csak rengetegszer egy nap. Egyszerüen nem bírta a kiképzést a cici. A laleche tanácsadó hölgy is azt mondta,hogy van ilyen, akinek ennyire érzékeny a melle meg a bimbója. 6 hónapos korára nekem is enyhült a fájdalom.

Most biztos kicsit "edzem" majd h szokja a dolgot.

Köszönöm a válaszokat nagyon!

Remélem h könnyebb lesz.

2009. ápr. 25. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!