Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is ezt mondta a doki a...

Másnak is ezt mondta a doki a legelső alkalommal?

Figyelt kérdés
Tegnap teszteltem pozitívat, és ma voltam a dokinál. Csak manuális vizsgálat volt, kedden tudok UH-ra menni. De aggaszt az, hogy azt mondta, hogy ez még lehet akár méhenkívüli is, és burkoltan de még ne éljem bele magam. A diagnózis: Korai grav? Ez mit jelent?
2009. ápr. 24. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt nézd meg. De szerintem is korai terhességet jelent, ne aggódj az UH után többet tudsz majd.

2009. ápr. 24. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez azt jelenti, hogy annyira korai még a terhességed, hogy nem érzi, de az ultrahangon többet mondanak.

Én 6 hetesen voltam először orvosnál, akkor csináltak ultrahangot is, ahol még csak a petezsákot látták, benne semmit, úgyhogy nekem is azt mondták, hogy ebből még bármi lehet. Amíg nincs szívdobogás, addig tényleg nem nagyon szoktak "gratulálni" az orvosok. Nekem a 10. héten mondta a doki, hogy mostmár felkereshetem a védőnőt.

2009. ápr. 24. 18:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!A korai grav:korai terhesség.Ez érdekes,mert én mikor mentem,akkor mindjárt csinált hüvelyi UH-t és megmondta,hogy kb.4-5 hetes vagyok és petezsákot lát!

Ne izgulj nem lesz semmi baj!Szoritok neked!Majd ird meg mit látott hétfőn!Ha akkor is hüjit menj másik dokihoz!

2009. ápr. 24. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne aggódj! A korai grav annyit jelent, hogy még igen fiatal a terhesség! Magyarán kicsit korán mentél. De mivel egy normális vizsgálatban az uh is benne van, én nem értem miért mondta, hogy ez akár lehet méhen kívüli. Fölösleges ijesztgetni bárkit is ilyennel teljes körű vizsgálat hiányában! Kedden kiderül, de szerintem ne aggódj! Minden rendben lesz! Csupán manuálisan nem lehet egy korai terhességnél biztosat állítani!

34 hetes kismami

2009. ápr. 24. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a korai grav nem méhen kívüli terhességet jelent, hanem korait vagyis, hogy még az elején vagy, én mikor voltam dokinál igaz magán dokihoz mentem és első perctől uh-val nézett nekem is ez volt a papíron és az embriózsák mérete, szerintem nem kell aggódnod,

Boldog babavárást,

24 hetes kismama:)

2009. ápr. 24. 19:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Most az volt a baj, hogy már későn mentem és már nem volt UH, emiatt nem tudta most megcsinálni.
2009. ápr. 24. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mindenhol hüvelyi UH. Ezért nem érdemes túl korán dokihoz menni, 6 hét előtt semmiképp. A méhen kívülit, azért mondta, mert ezt is az első vizsgálaton szokták kizárni, de mivel még nem "látott" semmit, ezért ez is előfordulhat. Amúgy szerintem sem kellett volna ezzel ijesztgetnie.
2009. ápr. 24. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne aggódj szerintem se. Én a "nem várt" mensi napján csináltam tesztet és másnap mentem dokihoz. Akkor csinált hüvelyi UH-t, de olyan korai volt a terhesség, hogy csak a megvadtagodott nyálkahártyát látta csak. 2hét múlva már a petezsákot is, majd újabb 2hét múlva egy aprócska dobogó szivet...

2009. ápr. 24. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Korai terhességet jelent. Ne aggódj!

Mikor én először voltam, már volt szívhang, mire a doki leoltott, minek mentem én ilyen korán (és nem ilyen szépen, szinte üvöltve)még akármi is lehet, simán elvetélhetek, húzzak haza és üljek nyugodtan a seggemen... Persze azonnal dokit váltottam, nem azért amit mondott, csak a stílus nekem nem igazán tetszett:)

UH meg fogja mutatni, hogy hol a babucid, és meg fogsz nyugodni:)

Azt kérhetem, hogy értesíts minket az UH után?

34 hetes km

2009. ápr. 24. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!