Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP vérvétel ugyan olyan...

Az AFP vérvétel ugyan olyan sima vérvétel mint a többi? Mit néznek?

Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen kémcsővel vesznek le és az afp értékét nézik!(alfa-fötoprotein)

Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentősége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelődése, az anyai keringésbe történő átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetőséget. Az AFP a magzat keringésében jelentős mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelől megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhető koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.

2011. szept. 20. 13:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Én pont ma voltam nekem 7 csővel vettek,az afp tényleg csak 1 cső de nekem sok mást is néztek mellette pl ilyeneket:szifilisz,cukor,toxoplazma,hepatitisz sajnos a többit elfelejtettem.Vizeletet is kellett adnom.
2011. szept. 21. 13:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Szép napot!:)
2011. szept. 22. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!