Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Véres vizelet! Mit csináljak?

Véres vizelet! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

33 hetes kismama vagyok. Múlt csütörtökön voltam védőnőnél, aki csinál vizelettesztet, ami kimutatta hogy picit magas a cukrom (ezen nem lepődtem meg, előtte egy órával ittam egy pohár cukros üdítőt), és volt benne egy pici vér is.

Kérdeztem mit tegyek, mire vállat vont, makogott, és annyit mondott, hogy hát úgyis ellenőriz majd a doki...

Viszont most az előbb, mikor elmentem WC-re, vöröses-sárga volt a vizeletem! Biztos, hogy nem a hüvelyemből került vér a vizeletbe, ellenőriztem.

De most utólag jutott eszembe, hogy az elmúlt pár napban a WC-papíron mindig picit sötétebb (sárga) a folt, mikor megtörlöm magam.

Volt valaki így? Mi lehet ez? Rohanjak orvoshoz, vagy mit csináljak?

A babám aktív, mocorog, nem érzem úgy, hogy baj lenne vele.

2011. szept. 19. 17:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

ha sárgább volt a wc papír,az jelenthette azt is,hogy kevés folyadékot iszol,ezért sűűrűbb a pisid.viszont véres vizelet nem gyerekjáték,jelentheti azt is,hogy a baba elnyomja a vesédet.Hívd fel az orvosod,mondd el neki,inkább hívjon fel feleslegesen,és vizsgáljon meg,minthogy bármelyikőtöknek valami baja legyen.majd írd meg,mi volt.

2011. szept. 19. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem veseproblémám van.

Ez annyit jelent,hogy a babám elnyomta a vesevezetékemet, aminek vesegörcs lett az eredménye.

A vesémben felgyűlt a vizelet, és nem tudott ürülni, pangott. Ez vese tágulatot is okozott.

A probléma most épp nem áll fenn, tehát a vesém működik,de a tágulat megmaradt.

Hogy mindezt miért írom?

A doki azt mondta,hogy ebben a helyzetben bármikor megjenhet vér a vizeletemben, mert károsodott a vesém,és lehet hogy a vezeték is.

Azt is mondta, ha vér lesz a vizeletben, AZONNAL menjek be a kórházba, mert az baj!

Szóval, azt tudom neked mondani,hoyg ha nem is azonnal, de holnap menj dokihoz, és vedd komolyan.

Lehet hoyg hasonlóan vesegondod van. Jó lenne ha nem menne tönkre a veséd és a hugyvezetéked.

2011. szept. 19. 20:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Felhívtam a kórházat, és beszéltem a nőgyógyászattal. Rákérdeztem, hogy bemenjek-e, vagy mit csináljak, mire annyit mondtak, hogy lehetőség szerint még a héten keressem fel a nőgyógyászom.

Az a baj, hogy a dokim csak csütörtökön rendel, nem tudom, addig akkor mégis inkább menjek be a kórházba az ügyeletre? Vagy mit tegyek?

Köszönöm a válaszokat. Elég ideges vagyok, főleg, mert az epémmel is baj van (epeköves vagyok), nem hiányzik, hogy a vesém is gajra menjen!

2011. szept. 19. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:

A veseproblémás válaszoló vagyok.

Ha hétköznap napközben mész a kórházba akkor nem számít ügyeletnek,csak azt nem tudom,hogy kell-e beutaló az urolóiára.

De első körben mehetsz a házi orvosodhoz is, nem kell a nőgyógyászhoz menni.

Jobbulást!

2011. szept. 20. 07:41
 5/5 anonim válasza:

Ha laboratóriumi körülmények között kimutatható vér a vizeletben és nem a hüvelyből származik, legtöbbször hólyaggyulladás az oka. De olyankor fáj is a vizelés.

Viszont ha cukrot is találtak, az már baj. Cukrot csak a cukorbetegek vizeletéből mutatnak ki. Egészségeseknél nincs cukor a vizeletben még egy egész torta elfogyasztása után sem.

2011. szept. 26. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!