Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen gyakran kell érezni a...

Milyen gyakran kell érezni a babát? 15 hét pár napos voltam, amikor először megmozdult, de nem érzem, hogy erősödnének a mozdulatai.

Figyelt kérdés
Érzem minden nap, néha többször, néha csak egyszer, hol egy picit erősebb, hol éppen csak egy kis "kutyorgás". Ez így normális, vagy már erősödnie kellett volna? Ezen parázok napok óta, még álmodtam is h.lyeségeket:( Légyszi kedves tapasztaltabb kismamák nyugtassatok meg egy izguló 16+6 hetes kismamát:)! Előre is köszi!
2009. ápr. 23. 11:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Persze, teljesen normális!

Ha jössz-mész akkor pl általában észre sem veszed, és a baba is hajlamosabb ilyenkor aludni.

Ha minden nap érzed, akkor már OK is, nagyon változó volt nálam is a mozgás erősség, és hogy mennyit mocorog. (35 hét tapasztalat elég? :))

2009. ápr. 23. 11:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2009. ápr. 23. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyugi!

Én csak betöltött 18. hét után kezdtem éerzni, azóta minden nap, de még most is van, hogy egy nap csak kevesebbet, és vannak kifejezetten aktív napjai (pl.ma is:)

Még rengeteg helye van benne, tehát ő minden bizonnyal mocorog ezerrel, csak ha nem pont oldalt vagy elől van akkor semmit nem érzel belőle.

Még 28 hetesen is volt olyan, hogy az UH-n látszott, hogy mozog de én semmit nem éreztem belőle.

És olyan is van, hogy látom, hogy hullámzik a hasam de belülről nem is érzem.

38 hetes:)

2009. ápr. 23. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első terhességemnél én már 15 hetesen éreztem a határozott mozgásokat, és egyre erősebb lett.

Most a másodikat csak a 16. héten kezdtem érezni, és éppen hogy, aztán napokig semmi. Most a 18. hétben vagyok és talán csak most kezd el határozottan mozogni. Az apukája is csak tegnap érezte először.

Én is megijedtem, mert mindenhol azt olvastam, hogy a második babát hamarabb, és jobban lehet érezni.

Bár az esetemhez hozzá tartozik, hogy az első gyerkőc most is egy örökmozgó, és a hasamon kb 3-4 cm háj van, ez is felfoghatta a mozgást, és az is lehet hogy ő nyugodtabb gyerek lesz.

Ne aggódj, tuti, hogy minden rendben lesz!!!:)

2009. ápr. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!