137/90-es vérnyomással belevághatok egy terhességbe?
Belevághatsz szerintem, csak folyamatos kontroll alatt leszel, meg ha mérik a vérnyomásod (doki, védőnő) akkor szólnod kell, hogy mi a helyzet.
Én 100-120-as pulzussal kezdtem bele a terhességbe, most már 80 körül van csak, pedig a többségnek a pulzus emelkedni szokott.
én beszélnék az orvossal előtte, a barátnőm a 3. babáját várja és nagyon nagy gondok vannak emiatt. a vérnyomásértéknél nem is maga a vérnyomás, hanem a per érték számít ilyenkor, ugyanis 90 és felette nem nem tudja a méhlepény ellátni a babát, mert elsorvad idő előtt. a barátnőmnek most éppenhogy 90 alatt van, már szed gyógyszereket rá, most 10 hetes, de a doki még mindig adott nekik 2 hét gondolkodási időt, hogy megtartják e babát, mert így nem tudja garantálni, hogy ki tudja hordani.:( szegények nagy dilemmában vannak.
szerintem jobb előtte beszélni a dokival és ha kell még a terhesség előtt gyógyszerrel normalizálni.
Nekem még ennél is magasabb volt a vérnyomásom tehresség alatt. Egészen a 33. hétig 120-130/75-85 között mozgott. Aztán elkezdtem magasakat mérni. Akkor bementem a kórházba és adtak gyógyszert. Azóta megint jó. Szerintem csak a munkahelyi stressz okozta, mert azon a héten nagy fesztivál volt a környéken és ráparáztam. Azon a héten otthon maradtam és a következő héten már jó értékeket mértem. Azért szedem a vérnyomáscsökkentőt.
36h km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!