Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi bajom lehet, ha 27 hetes...

Mi bajom lehet, ha 27 hetes terhesen bevállalok egy 12 órás autóutat?

Figyelt kérdés
Édesanyám túlféltése néha az őrületbe kerget. Mi bajom lehet, ha csak ülök a kocsiban? Elzsibbadok?! Akkor megállunk. Nyilván nem hullámvasutazni fogok, csak ülök a kocsiban...
2011. szept. 9. 19:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igy van,meg is válaszoltad a kérdésedet :)
2011. szept. 9. 19:16
 2/10 A kérdező kommentje:
ja! Megjegyzem, csak azért hívtam fel, hogy elvállalja-e pár napra a fiunkat. Mikor elkezdett kioktatni, megmondtam neki szépen, hogy 30 évesen nem fogok tőle engedélyt kérni arra, hogy elutazzak-e a férjemmel egy hétvégére, csak arra voltam kíváncsi, hogy megbírkózik-e a kicsivel.
2011. szept. 9. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak arra figyelj, hogy kb. 2 óránként álljatok meg picit, akkor is, ha nem érzed szükségességét. Szállj ki, picit mozgasd át magad, mert a terhesség alatt megváltozik a vérkeringés, könnyebben alakulhat ki esetleg vérrög. Vagy szimplán csak bedagad a lábad, ami szintén nem jó a vérkeringés szempontjából. A babának is jü, ha nem kucorogsz egyhuzamban sokat.

Ha erre odafigyelsz, nem lesz semmi gond.

Övterelőd van egyébként? (Ez a 12 órás úttól függetlenül is fontos és hasznos)

2011. szept. 9. 19:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot.

Nincs övterelőm, a nagyfiammal sem éreztem szükségét, simán elvoltam az utolsó hetekben is a rendes biztonsági övvel.

2011. szept. 9. 20:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly pont ennyi idősen mentem Horvátországba nyaralni. Nem volt semmi gond, 2 óránként megálltunk, mozogtam kicsit, ettem, ittam. Eléggé elfáradtam a végére, de volt egy hetem kipihenni. Hazafelé szívás volt, a dugók miatt 17 óra alatt értünk haza. Az utolsó négy órában legszívesebben kiugrottam volna a kocsiból, iszonyatosan fájt a derekam, keményedett, feszült a pocakom és egyáltalán, minden bajom volt. Utána 4 napig csak feküdtem, pihentem. Rengeteget keményedtem, szedtem a magnéziumot. De miután kipihentem magam, nem volt semmi probléma! Reméljük Nálad is max ennyi lesz, vagy leginkább ennyi sem! Jó utat Nektek!
2011. szept. 9. 20:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
én 35 hetesen egyedül jöttem mentem 1100km-t,óvatosan és vigyázz magadra.
2011. szept. 9. 20:44
 7/10 anonim ***** válasza:
30 hetes voltam, amikor montenegróba mentünk nyaralni! 18 óra és nem lett semmi bajom! Nyugodj meg! 34 hetes km
2011. szept. 10. 08:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Én voltam nyaralni terhesen 1500 km-re, kocsival és semmi bajom nem lett. Amit ajánlok, az az övterelő, még ha drága is, de sokkal kényelmesebb azzal utazni hosszútávon, mint a sima övvel. Illetve jobban véd, nem a pocakot nyomja, mint a sima öv.

Én bepakoltam a kezem ügyébe egy kis csipegetni valót, meg persze vizet, hogy ne kelljen állandóan megállni.

Mi sok szerpentinen is mentünk, de semmi nem volt, hiszen tényleg nem hullámvasutazni mész :)

Ami fontos szerintem, hogy 2 óránként vagy max 3 óránként érdemes megállni, de szerintem aki hosszabb útra megy, az amúgy is megáll, mert a sofőr is elfárad.

Ja meg a wc-kre figyelj oda szerintem, én amúgy is viszek mindig magammal kézfertőtlenítő gélt, meg persze saját zsepit, stb.

összességében szerintem semmi bajod nem lehet, jó utat!

2011. szept. 10. 11:04
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, mind hasznos volt:)
2011. szept. 10. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem a kényelem miatt kell az övterelő, hanem azért, mert egy esetleges balesetnél (lehet egy koccanás is), ne a pocid felé menjen az öv, mert az jó eséllyel kárt tesz a babában. Baleset mindenkit érhet, balgaság védettnek gondolni magad! Én ezen nem spóroltam, nagyon sokat vezetek (még soha nem baleseteztem, de nem mindig rajtam múlik), a terhesség elején már beszereztem övterelőt.

A kérdésedre válaszoljak, ha nem keményedsz, jól tapad a baba, és meg tudtok gyakran állni, akkor miért ne utaznál.

Ami gond, hogy nagyon sok út szar minőségű, iszonyúan rázkódik, és ez nem tesz jót és kellemetlen is lehet.

Én egyedül ezért nem kívánom már a hosszú utakat.

29 hetes km

2011. szept. 11. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!