Mi a reális kg amit fel szabad szedni az első trimeszter végéig?

Szia! Szerintem ez egyénenként változik, attól is függ, hogy van-e túlsúlyod és attól is, hogy milyen magas vagy.
Befolyásolhatja az is, hogy az első trimeszterben sokat hánytál-e, mert akkor súlycsökkenés is előfordulhat.
Én nem hánytam, viszont undorodtam az ételtől a 20. hétig semmit nem tudtam felszedni, most a 32. hétben tartok és 6 kg-ot híztam. 174 cm magas vagyok és 63 kg-ról indultam.
Általában az egész terhesség ideje alatt 10-12 kg-ot tartanak ideálisnak, de aki például vékony testalkatu jóval több a megengedett, mintha valaki 100 kg-ról indul.

Én még mindig a 12 kilót olvasom, ami az átlag, de ezt mindenki másképp szedi fel.
Én pl 158 cm vagyok, 67 kg-al kezdtem, és most 27 hetesen csak 2 kg van rajtam plusszban. Lehet, az utolsó 10 héten még felszedek 10 kgot, de lehet nem:)
VAn aki az elején szedi fel, van aki a végén, van aki folyamatosan.
Nem hiszem, ogy olyan nagyon kell ezzel foglalkozni, majd lesz ami, és úgyis lemegy utána.)
(persze azért bálnák ne legyünk:-)

Én bálna lettem:(
30 kilót híztam. 158/56-ról indultam.
Egy hónapos a kislányom, már csak 17 kilót kell fogynom:)

Szia!
Ami a zárójelben van azt a netrről szedtem le,ami mellette azt a kismamakönyvből.Ezeket az adatokat írták:
16. hét (2.5 kg) 3kg
20. hét (3 kg) 4 kg
24. hét (4.5 kg) 5.5 kg
28. hét (9 kg) 8 kg
32. hét (11 kg) 9 kg
36. hét (12 kg) 11 kg
40. hét (12 kg) 12 kg
Persze ez egyénenként változik,de ezt írta ki normaként a net illetve a könyv.

Én 19 hetes vagyok, és már 8 kilót híztan. Ha igaz, hogy még ezek után jön a java, akkor egy tehén leszek.
Ne izgulj, ha az első trimeszter végéig nem híztál, ( szerintem az teljesen normális) később úgy is fogsz és nem lesz rajtad annyi plussz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!