Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki depressziós lesz a...

Ha valaki depressziós lesz a terhessége alatt minden ok nélkül akkor tudnak rá adni valami olyan gyógyszert ami nem árt a babának? Van még valaki rajtam kívül aki ezt átélte vagy jelenleg is küzd vele?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:

szia!

Jajajj , de hányszor. Először is, nyugi! :)

Ha jól gondolom ez nem is depresszió , csak jönnek az olyan érzések , hogy " akarom én egyátalán ezt a gyereket? Jó az én párom hozzám?Milyen anya leszek? Miért kell idegeskednem minden miatt ? Ma nem akarok semmit csinálni , jó úgy , ahogy van....." de ez természetes. Hormonok okozzák , amik nagyban befolyásolják a terhes nők hangulatát. Nem tudom miért , hogyan... van akinél jobban előjön , van akinél kevésbé. Aztán idővel , ahogy a várandósság előrehalad ez szűnni kezd. Nem hiszem , hogy kellene mindenféle antidepi dolgokat szedned! :) Ha szereted , akkor jöhet egy kis nasi , csoki, ropi , most végre befalhatsz egy jó nagy adag gesztenyepürét sok sok tejszínhabbal bűntudat nélkül és máris szebben indul a napod!:)))))))

35 hetes km

2009. ápr. 20. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos a választ nemtudom,lehet hogy valami természetes dolgokat lehet ilyenkor használni,gondolok itt teára vagy homeós bogyókra,csak azt szeretném kérdezni hogy mit érzel,miből gondolod hogy depressziós lettél? Én sokat vagyok itthon egyedül,nem dolgozhatom,és néha ugy befordulok hogy saját magamtól megilyedek. Pont a napokban pánikoltam attól hogy te jó ég nehogy depressziós legyek. Iszonyúan változó hangulatom van. Ha van kedved irhatsz privit is és "meglevelezhetjük" a problémáinkat:-)
2009. ápr. 20. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban nézz utána valamit biztos tudnak ajánlani.Én is hasonló cipőben járok néha,én sem szedek semmit,csak azt remélem hogy szülés után elmúlik.Hányadik hétben vagy?
2009. ápr. 20. 09:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Onnan gondolom,hogy depressziós vagyok v valami hasonló,mert nekem már egyszer volt az életem során és most megint ezeket érzem. Főleg éjszaka rossz. Arra ébredek,hogy kiabálok és ezerrel kalapál a szívem és félek a sötétben. Olyan idegennek tűnnek dolgok. Amikor majdnem elaludnék akkor kipattan a szemem és szimplán félek dolgoktól de nem tudom mitől. Nem szeretném,ha valami baja lenne ettől a babócának. Amúgy 20 hetes vagyok
2009. ápr. 20. 11:02
 5/9 anonim válasza:

szia!

Én is pont ebben a cipőben járok most vagyok 19 hetes terhes.Nekem már a terhességem elején elkezdődött ez a mérhetetlen nagy agresszió mindenki felé,kiabáltam mindenkivel,megbántottam olyan embereket is (mint pl:anyukámat,páromat)akik csak segíteni akartak nekem.

És ez azért volt mert megszűnt a munkahelyem,nem kaptam sehol állást,és sajna eltartott lettem a párom segítségével.Ez nekem annyira nem volt jó hogy inkább csak sírtam állandóan hogy nem volt pénzem.De hiába mondták nekem hogy a párom azért van ilyenkor hogy segítsen.De hát nekem is csak mondani kellett meg se hallgattam őket.

A lényeg én nekem a citromfű tea segített ami a herbáriába is csak pár száz forint és nyugodtan ihatja a kismama.A védőnő és orvos is ajánlotta és a neten is ezt írják nyugtatás képpen.

Érdemes kipróbálni szerintem.Napi 1-2 csésze akkor mikor nagyon feszült vagy.

Remélem tudok segíteni!!

2009. ápr. 20. 11:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nem vok orvos, de ez nem depinek tünik , hanem pánikbetegségnek.Azért a kettő nem ugyanaz...emellett biztos van itt 1-2 tanács , amit meg tudsz fogadni. Sok sikert! :)

2009. ápr. 20. 13:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia, 20 hetes vagyok és pihire lettem küldve. Szóval se meló, és itthon sem végezhetek semmilyen házimunkát. Ráadásul 4.emeleten lakunk, így a séta sem jöhet szóba.(még jó, hogy van erkély!!teleraktam virágokkal)Pont tegnap voltam oly rossz hangulatban, hogy csak feküdtem és nem is akartam semmivel foglalkozni.Még beszélgetni sem volt kedvem. Pedig a babám többet ér mindennél és megéri ez az "áldozat" is. Egyébként örökmozgó vagyok, a legkevésbé sem szeretek sokat itthon ülni. De most még a fiamért sem tudok elmenni az isibe. Hát ez van..... A férjemnek pedig 2 állása van. Szóval nem részletezem. A depis állapotot pedig ismerem, csak most már tudom mire számítsak. Szóval,van egy homeopátiás bogyesz: Sedatif (ez szorongásra, alvásproblémára jó főként) és teák, de a klasszikus orbáncfű szóba sem jöhet!!!!

A tüneteid inkább pánikbetegség jellegűek, de kérd ki vagy a védőnőd, vagy a háziorvosod tanácsát és ők biztos tudnak segítséget, vagy olyan orvost aki segítene neked.

Ti hogyan vészelitek át ezeket a heteket??? Vagy csak én vagyok ilyen???

2009. ápr. 20. 13:28
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen valószínű,hogy pánikbetegség,mert volt már ilyen velem például,ha bezárva érzem magam valahol v sötétben meg ilyenek,de ez nagyon rossz mindenesetre. Na mindegy majd meglátjuk remélem tudnak segíteni.

Hát ha otthon kéne lennem napokig szerintem nekem rontana a helyzeten. :-(

2009. ápr. 20. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia!Tudom,hogy ez már egy régi kérdés,de remélem azért még olvasod.Szeretnék érdeklődni,hogy végül mi lett a megoldás a pánikra,mert nálam sajnos ugyanez a helyzet,és még csak 8 hetes kismami vagyok:-(Nagyon félek,hogy mi jöhet még.
2010. jan. 22. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!