Tényleg létezik ilyen? Olyanok válaszát várom akik nem hurrogják le az embert.
Szia!
Én is hallottam már ilyenről, így engem is érdekel a válasz.
Én most múltam 36 hetes és az én dokim szerint is bármikor jöhet a bébi, mert teljesen beékelődött, méhszáj már több hete felpuhult, külső-belső méhszáj 1-1 ujjnyira nyitva, sok szurkálást érzek és jóslóim is vannak, de ahogy írtad ezek a keményedések nekem sem fájdalmasak. Ugyan tudom milyen menzesz görcs, de én sem mondanám fájdalmasnak, csak max kellemetlennek.
Szerintem a szülést azért észre lehet venni, anélkül még egy baba sem jött világra, hogy anyukája nem vette volna észre. :)
Szerintem nyugi, nálad is lesz valami jel, bízz a testedben. Lehet hogy hasmenésed lesz, vagy hányni kezdesz, elmegy a nyákdugó, szivárog a magzatvíz, hátfájással keményedik majd a hasad, vagy az is lehet most fogod megtudni milyen a menzesz-szerű görcs... Bármi lehet, csak figyelni kell. érezni biztosan fogod.
Szia!
Nem értem,mit lehetne ebben a kérdésben lehurrogni? Na,de lehet én vagyok csak naiv? mindegy.
Nem kell félned! Az első szülés rendszerint órákon át tart,észre fogod venni,ha fájásaid lesznek! Sokszor az egész alhasra-derékra kiterjed! Ha a magzatvíz folyna el sem kell majd megijedni! A víz elfolyása után is lehet hogy még órák vannak a szülésig!
És igen,vagy olyan,hogy szinte nincs is fájás,de ez elenyésző mennyiségben fordul elő!
Nálam speciel (1.baba) jó volt hogy az ösztönömre hallgattunk és hívtuk a mentőt,és nem órákat vártunk- nagyon enyhe fájásaim voltak, amik nem fájtak,csak zavartak. A második "fájásnál" elfolyt a magzatvíz. Az első "fájástól" számolva 1:57 perc múlva meglett a kicsi- pont beértünk a kórházba! Az kicsit több mint 30 km-re van innen.
Amit tanácsolni tudok,hogy ha úgy érzed (az ösztöneid nem hagynak cserben!!!) hogy menni kell,akkor ne kocsival,ne taxival,hanem csak mentővel menj/menjetek! Ha nem érnétek be a kórházba,akkor a mentő mégis csak sterilebb,felszereltebb és nem mellékesen szakember is van! mint egy kocsi,taxis.
Ne aggódj! Az ÖSZTÖNEID NEM HAGYNAK CSERBEN!!!
Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 2gyerkőcös,37hkm
én is a kevés kivétel közé sorolom magam. első babánál elkezdett szivárogni a víz, bementem, de csak harmadnap született, szinte a tolófájásokat éreztem csak. ctg alapján vittek a szülőszobára 4ujjnyira nyitott méhszájjal, fél órán belül meg volt a kisfiam. na a tolókat azért éreztem rendesen :) a kislányomnál pedig szintén a ctg mutatott fájástevékenységet csak,még keményebbnek se éreztema pocakot. a szülőszobán derült ki, hogy 3ujjnyiná tartunk, ő is egy órán belül kipottyant. most várom a harmadikat, nem is számítok már hosszú vajúdásra, bár lehet, hogy ő viccel majd meg :)
hasonlóan könnyű, gyors és szép szülést kivánok neked is, és minden szépet és jót a kis életnek a pocakban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!