Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz az, hogy az második baba...

Igaz az, hogy az második baba hamarabb jön, és könnyebben mint az első? Vagy, hogy a lányok előbb kibújnak, a fiúk lustábbak?

Figyelt kérdés
2011. aug. 25. 08:43
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Hát ez nem hangzik jól!"statisztika" szerint,nem jön előbb és könnyebben a baba!

Annyira nagyon nem akarok előbb szülni,maradjon csak ameddig kell,de Én megvadulok az melegtől,meg a bénaságomtól,és ezért gondoltam ha előbb kibújna előbb túl lennék ezen!

Majd meglátjuk!

2011. aug. 25. 22:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Két kisfiam van.

Az első baba 37 hét + 5 napra született, 2950 gr 51 cm, 7,5 óra vajúdás után. Az utolsó 2,5 órában oxitocinos rásegítéssel, emiatt az a része volt durvább, az első három óra az könnyed 5-10 perces fájásokkal telt.

A második baba 37 hét + 2 napra született, 3150 gr 49 cm. A vajúdás része intenzívebb, de jóval rövidebb volt kb. 3,5 óra, de az utolsó 1 óra és a kitolás ugyanannyira volt nehéz és fájdalmas, mint az elsőnél. Viszont lelkileg sokkal jobban felkészült voltam, és ezért mégis sokkal könnyebbnek tűnt. A babák érkezése (szülés időpontja), súlya, hosszúsága között, szerintem jelentéktelen a különbség.

2011. aug. 27. 05:31
 13/13 A kérdező kommentje:

Utolsónak!Amekkora babáid voltak,nekem tökéletesen megfelelnének!Magától indultak korábban a szüléseid,vagy egy kicsit "rásegítettél"?úgy értem,hogy már nem kímélted magad,vagy ilyesmi.

Betöltött 37 hét számít kihordott terhességnek,azt írják a könyvek-fórumok.Nem bánnám ha nekem is jönne,persze legyen ahogy lennie kell!Az Én fiammal 9-kor kerültem szülőszobára és 11.05-kor a kezemben volt.Kis oxitocinnal,kézzel tágítással,de szerintem viszonylag gyors és könnyű szülésem volt!Reménykedek,hogy most sem lesz nagyon hosszú és fájdalmas.

Fiam 3650 kg-val és 50 cm-el született.

2011. aug. 27. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!