Mennyit foglalkozik veletek a párotok amióta terhesek vagytok? Többet, kevesebbet vagy ugyanannyit?
Szia,
Viszed magaddal az ultrahangra?Hogyha nem akkor itt a válasz, ha igen akkor sajnos nem tudom.
Szóval ha nem volt veled, akkor szépen fogd meg a kis kezét és menjetek eggyütt, amikor majd meghalja a a kicsi szívhangját akkor - legalábbis a páromnak- majd kicsordult a könnye.Láthaja ahogy az ő véréből és a tiedből egy pici élet keletkezik benned.Én ezt csodálatosnak tartom és a párom is.Aki várja a babát, az örül neki.Viszont lehet, hogy nem tudja feldolgozni, hogy terhes vagy és ha nem látja akkor csak a külső jelek vannak.Egy férfinek nem sok képzelő ereje van és bocs a kivételektől, de igenis mindenbe be kell avatni, mert azt hiszi nincs is.
Tényleg kiváncsi lennék, hogy látta-e ultrahangon.
Ami még lehet, az a tested változása.De zt ne vedd kézpénznek.Csak sok pasi ezt is nehezen dolgozza fel magában, hogy anyuka csak nő és nő.Valaki ezt is csoádlatosnak tartja, de nem avgyunk egyformák.Tényleg érdemes lenne mindent megbeszélnetek, mert még csak most jön majd a neheze.És akkor semmi időd nem lessz rá, hisz a babával fogsz éjjel nappal foglalkozni.
Sok sikert kívánok, és boldog babavárást.Bocsi a félregépelésekért :o)
Szia!
Tényleg mögé kellene nézni.Persze vannak férfiak, akik így szeretnek.Nekem volt egy párom, és egyszer kérdeztem tőleszakítás után, mi volt a legromantikusabb pillanat a kapcsolatunkban?Válasz:"Amikor kimentünk a piacra, és sült kolbászt ettünk, mustárral":-)Ebből érezhető, hogy ők másképp működnek.Ha ilyen fajta a férjed, arra tudok tanácsot:Ha nem foglalkozol vele, nem nyaggatod, és nem hozod fel mindig unyanazt, DE vidám vagy, titokzatos, tele élettel, hidd el, megszólal benne egy hang, és érdeklődni kezd. Nekem nagyon bejött, annyira, hogy még 3 év után sem tudott kiheverni...pedig nem foglalkozott velem
A párom több foglalkozik velem, mint előtte, főleg mióta volt egy kis probléma (bevéreztem már másodszorra), és 20 hetesen 1 hetet bent kellett töltenem a kórházban. Azt gondolom, ez mindkettőnkben tudatosította a felelősségérzetet, amit vállaltunk. A doki szinte teljes ágynyugalomra "ítélt", semmi takarítás, főzés, házimunka, a munkámról már nem is beszélve! Így rá és anyukámra még több dolog vár munka után is. A párom megtanult főzni, és a házimunkában is sokat segít.Nem beszélve arról, hogy előtte nagyon aktív életetéltem, sokat dolgoztam, sportoltam, stb... Így még a lelkemet is ápolgatnia kell! :-) Imádja a babát, de szerintem nem mindig van igénye és türelme arra, hogy kivárja amíg a baba éppen rúg egyet, vagy van kedve mocorogni, de azt sikerélményként éli meg, ha az ő hangjára is ficánkol! Én azt ajánlom, ha van rá lehetőségetek, menjetek mindig együtt ultrahangra, mert akkor ő is sokkal életszerűbb képet kap a babáról, előtte is megelevenedik, milyen is lesz a pici! Hiszen ő még annyira sem érezheti, mint mi nők. Gondold el, valami olyan dolgot próbálunk elmagyarázni a párunknak, amit ők sohasem tudnak úgy megélni, sem fizikálisan, sem lelkileg, annak minden jó és esetlegesen kellemetlen velejárójával. Azt hiszem, mi nők sokkal inkább fel tudunk készülni a picire, mint a férfiak, hiszen ők sokkal inkább csak a születése után tudják "felfogni" (jobb szó nem jutott eszembe), hogy mi is történt az elmúlt 9 hónapban. És ne felejtsük el, hogy utána is adódhatnak problémák, hiszen a figyelmünket meg kell majd osztanunk, a pici és a párunk között. De ez még a jövő zenéje! Ne aggódj, és szerintem ne erőltesd, csak próbáld rávezetni, hogy mi is történik veled és benned! Ja és még valami, nagyon jók a természettudományos filmek is, amik a magzati életet mutatják be, mi ezt indig megnézzük, ha van a tévében!
Fel a fejjel, ő is rá fog jönni, milyen kalssz dolog egy pici! Próbálj nem szomorkodni, és ha bánt valami, azt megosztani valakivel!
28 hets kismama
szia,
Én is dettó így éreztem. Mostmár tudom, hogy a terhesség miatt volt, holott akkor, abban a pillanatban azt mondtam, hogy nem azért érzem kevesebbnek a szeretetét mert terhes vagyok. Ez sajna a hormonok játéka.
Próbáld elmondandani a párodnak hogy kicsit többször szeretgessen meg.
Nálam nagyon sokszor eltört a mécses, hogy nem szeret minket, nem foglalkozik velünk. Attól is berágtam, ha leült a számítógép elé, ahelyett hogy hozzám bújt volna.
A pasik ezt nem érzik át, nem tudják mi zajlik bennünk terhesség alatt. Ha te nem tudod elmondani neki, kérd meg az anyósodat, hogy beszéljen erről vele, hisz Ő mégiscsak az anyja, az talán hatásos lesz.
Ha megszületik a baba hónapokig istenként fog rátok nézni, azután persze megint visszaáll alaphelyzetbe, de ez így normális. Boldog babavárást kívánok, és gratula a babócához...
Nyudodtan írj privit, ha van kedved, vagy épp nincs kihez szólnod...:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!