Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Két elhalt terhesség után...

Két elhalt terhesség után küldtek e valakit genetikai vizsgálatra? Miből állt a vizsgálat? Született később egészséges babája?

Figyelt kérdés

Két terhességem volt. Az első könnyen sikerült, de elhalt a nyolcadik héten Műtét lett a vége.

A második nehezen sikerült (3 évet vártunk rá), de a nyolcadik héten ugyanaz történt.

A doki genetikai vizsgálatot javasolt. Járt már így más is?

2009. ápr. 15. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem volt 20 hétre és 22 hétre spontán vetélésem. Ezután két egészséges gyermekem van, az egyik 15 éves, a másik egy éves. Férjet váltottam, ezt hozzátenném.

Nagyon nehéz lelkileg az ilyet feldolgozni, a mai napig is borsózik a hátam. Nekem a művi beavatkozásokat altatás nélkül csinálták és szoptatós anyák közé fektettek. Sajnos mély nyomot hagyott, de előre kell nézni.

A genetikai vizsgálat meg jó dolog, minden kiderülhet belőle. Kitartás és kell egy nagyon jó orvos.

2009. ápr. 15. 11:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok hogy nem a kerdesre valaszolok,de kedves elozo:milyen magyarazatokat adtak az orvosaok ilyen kesoi vetelesre es milyen tuneteid voltak elotte?Milyen rossz amikor a 12 .het utan az ember megnyugszik egy kicsit hogy most mar nem lehet baj es akkor ...Nekem tavaly volt vetelesem 8 hetesen,most a 22-be jarok es egy kicsit megilyedtem a valaszodtol,hogy meg en is jarhatok igy...
2009. ápr. 15. 12:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sem a kérdésre reagálnék,elnézést,ugyanezt gondoltam,mint az elöttem szóló,hogy úristen az ember ha betölti a 12. hetet fellélegzik kicsit....én most a 14.hétben vagyok én is kicsit megijedtem most.

A gének játszhatnak esetleg ilyen kései vetélésben talán szerepet???Bár ez is érdekes mert elvileg az én orvosom azt mondja,hogy a természet elintézi a 12.hétig.Mégsem??Bár azért tegyük hozzá,nem ez az általános hálistennek,hogy a 12.hét után baj lehet,ez azért ritka!!!!!!Elnézést,hogy bő lére eresztettem,csak tényleg nekem is egyből ez jutott eszembe!!!

Komplikáció mentes baba várást kivánok mindenkinek!!!

2009. ápr. 15. 12:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy spontán vetélésem volt 6.héten, aztán ismét terhes lettem 2 babával minden jól ment egészen a 34. hétig de aztán egyszer csak az egyiknek leállt a szíve. Mint utólag kiderült agyvérzése volt ami igen ritka....

szóval nem ilyeszgetni akarlak de sajnos bármi előállhat. Mint mindennenek van jó és rossz oldala csak a jót nézzétek és így menni előre.

A kérdésre válaszolva: a gen.vizsg. sok más tényezőtől is függhet pl. rossz eredmények, életkor,elhalt terhesség.Ez egy alaposabb ultrahang vizsgálatot jelent és ha ott látnak rendellenességet akoor van a magzatvízvizsgálat. Én is voltmam ilyenen és minden rendben volt mindkettővel. Menj csak ha doki úgy látja.

Egy 8 hónapaos kisfiú anyukája

2009. ápr. 15. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok, az első vagyok...

sajnos nem akarok senkit elrettenteni, de pl. a barátnőmnek ikrei haltak meg a hasában, vízfejűek voltak, 22 hétre. Minden vizsgálaton volt, mégis megvolt a baj.

Nekem a tény, hogy elvetéltem, nem volt akkora trauma, mint a bánásmód. A második vetélésemnél, otthon indult meg a baj, rohantam a dokihoz, aki nem hívott mentőt, szerinte beérek a korházba. Egy idegen férfi vitt be. A kórházban megkérdezték, minek jöttem... undorítóak voltak. Délben befektettek a szülőszobára, kikötötték egy sullyal egy gézcsíkkal a baba lábát, majd otthagytak, mondták jönnek a fájások, és meg fog születni, szoljak ha kész. Szóltam... szörnyű volt. De nem jött senki, már fekete volt a baba a lábam között, mire elvitték... aztán nem altattak el a műtéthez. Sajnos ilyen is van, nehéz nagyon nem indulatosnak lennem ezügyben...

De nem szabad mindig a rosszra gondolni, de amikor a gyerekeimmel terhes voltam, nem érdekelt ki mit mondott, ha én úgy éreztem baj van, mindegy hány óra volt, hívtam a dokimat... mert van lelkiismeretes orvos. Egy éve,mikor a kicsit szültem, volt még egy hónapom, mondtam a dokinak, be akarok feküdni, mondta, nem lehet csak úgy, minden ok nélkül... mondtam neki, hogy de lehet, mert kell. Már arra a péntekre kerített nekem egy ágyat a kórházba, kedden megszületett a kisfiam. Szóval egy anya érzi, hogyha baj van és igenis ha nincs baj, csak nyugodtan és okosan kell várni azt a kisbabát. Lányok, nem kell félni, nem ez a sztori a szokványos. Meg ma már tök jó vizsgálatok vannak, melyek nyugtatólag hatnak a kismamákra...

2009. ápr. 15. 15:41
 6/6 anonim válasza:
sziasztok, megdöbbenéssel olvastam a történeteket. Nekem van egy 14 éves lányom és egy 11 éves fiam, (35 vagyok), de azóta férjet "váltottam", és az új férjemtől nem tudom megtartani a terhességeket, eddig kettő halt el a 7-8 hétben, ki kellett kaparni. Pedig az első kettővel semmi bajom nem volt! Ezután mi is megcsináltattuk a genetikai vizsgálatot, az orvosom javasolta. Nem találtak semmi rendellenességet. Most megint pozitívat teszteltem, kb 4-5 hetes lehet, elképzelhetitek, mennyire izgulok, hogy megmaradjon, és főleg, hogy egészséges legyen.
2009. ápr. 15. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!