Kiírhat a házi orvos?
Nálunk a nőgyógyásztól kell az a papír, és annak hatására ír ki a háziorvos. De azonnal kiírnak, ha szeretnéd, nem kötözködnek, sem a nőgyógyász, sem a házidoki.
Szerintem mihamarabb keresd fel a nőgyógyászt, kérd a papírt és irány a háziorvos és pihenés!!!! Én is szívesebben pihengetnék, bár hál istennek nekem nincs semmi panaszom, így inkább melózgatok még (nem megerőltető a munkám).
Sok sikert!
21 hetes (még dolgozó:-))kismammi
Szia! Ha csak pár napra vagy 1-2hétre akarsz táppénzen lenni, míg elmúlik ez az első hetekre jellemző rosszullét, szerintem elég a háziorvos. Mert például én "szemét módon" most már nem akranék dolgozni (33 hetes vagyok, vidékről Pestre járok dolgozni), és a hétvégén volt egy kis vérzésem,bementünk a kórházba mindent rendben találtak, a papíromra azt írták: diagnózis: veszélyeztetett terhesség, no ezzel elmentem a háziorvoshoz, hogy most már írjon ki, azt mondta kiír, de hozzak még egy papírt amire az van ráírva, hogy feküdnöm kell....majd felhívtam nődokimat aki akzt mondta, hogy a háziorvos minden szó nélkül táppénzen tarthat 2 hétig (de persze ő ad majd papírt), így a jövő héten megyek a nődokihoz papírért.
Egy szóval hosszab időre kell a nődoki papírja, pár napra-2 hétre elég a háziorvos.
Kellemes babvárást!
Szia! Én beszéltem a háziorvosommal, hogy ha aktuális lesz, kiírna-e Ő, mert nekem egyszerűbb Őhozzá menni 2 hetente a kutyanyelvért mint a kórházba. Azt mondta bármikor kiír, nem kell semmi papír a nődokitól, és szülésig tud táppénzen tartani. Ja, és nem pénzért. Azt hiszem, az orvos hozzáállásától függ az egész!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!