Normális a vérnyomásom? Nem értek hozzá.100/61 p:95
Csak mert fáj a fejem, már vagy egy hete és talán köze
lehet hozzá, vagy csak az időjárás miatt.
Alacsonynak tűnik.
szédelegni nem szoktál?
2009. ápr. 11. 22:12
Elég alacsony, viszont a pulzusod meg magas. 120/80 72 körül lenne ideális.
Én ezt alacsonynak mondanám 120-130/80-90 a norm. Egy kis kávé, kola?? Próbáld meg. De ha beveszel néha egy szem gyógyszert nem lesz semmi baj, bár én algopirint szedtem ilyenkor. De a legtutibb ha dokinál rákérdezel.
4/10 A kérdező kommentje:
De igen néha, ha hirtelen állok fel. Akkor ez alacsony? Pedig ittam ma 2 db 3az1-ben kávét. Néha csokit is szoktam enni.
5/10 A kérdező kommentje:
A pulzusom biztos azért nagy mert államvizsgára készülök és a férjemnek magyarázom a tételeket (életszerűbb) és nagyon beleélem magam... :) legalábbis ezért is lehet magas.
6/10 A kérdező kommentje:
ja még annyit, hogy rengeteg vizet megiszom! Világéletemben "kacsa" voltam :) napi 3-4 liter vizet is legurítok. Így még az sem lehet hogy kevés a folyadék.
Nekem 100/70, a védőnő szerint belefér, de ez a 70 nagyon az alsó határ.
Minimális kávét lehetne inni, de én annyira nem kívánom.
2009. ápr. 12. 00:06
Én pont tegnap hívtam fel az orvosom és kérdeztem meg tőle, hogy a 100/60-as vérnyomásom normális e. azt mondta, hogy azzal nincs még baj, az alatt már alacsony, de inkább a magas vérnyomástól kell tartani. Bár azért hozzáteszem, nekem nem terhesen is ennyi volt átlagban a vérnyomásom. A pulzusom viszont több a normálnál. De egyébként a terhesség alatt normális, hogy alacsonyabb a vérnyomás, mivel az erek kitágulnak és nagyobb mennyiségű vér kering a szervezetben.
2009. ápr. 12. 11:03
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor azért nyugodtabb vagyok. Kedden megyek majd az orvosomhoz. Megkérdezezm fejfájásra ha már elviselhetetlen mit lehet bevenni.
Előző vagyok: még jobban utánaolvastam, és azt tanácsolják:
Az ártalmatlan javaslat bő folyadék és ásványi anyag bevitelről, vitaminokról, testi és szellemi békéről (semmi apokaliptikus felkelés reggel!) szólnak, azzal a kiegészítéssel, hogy a kávé-tea fogyasztása szinte korlátlanul megengedett.
Vizsgáltassa ki magát vashiányra: nemcsak a vérkép, de a szérum vas, a vaskötő kapacitás, a telítettségi index, a ferritin szintje, a szolubilis transzferrin receptor értéke együtt mutatja meg a vasraktárak állapotát. A magyar nők átlagát ismerve: az Ön baja alapvetően a vashiány és a nem
megfelelő folyadék-ellátottságra visszavezethető. Egy biztos: ezek rendezésével bajt nem csinál.
2009. ápr. 12. 11:10
Kapcsolódó kérdések: