Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Iker babák esetén a 2400g-os...

Iker babák esetén a 2400g-os becsült súly miért számít kevésnek, és miért akarnak befektetni, ha más nem indokolja?

Figyelt kérdés
A fogadott orvosom még a héten szabin van.Most vagyok 38 hetes az ikerbabáimmal.Ma voltam UH-on,ahol veszélyeztetettnek mondta a doktornő a terhességemet a magzat növekedési elmaradása miatt.Ezért be akarnak fektetni.Pedig semmi más nem indokolja.Itthon is tudok pihenni,na meg van már egy 21 hónapos kisfiam,igazából nem tudnám kire hagyni.Kész kabaré,mert a fogadott orvosom nem fektetett volna be.Kíváncsian várom a véleményeket!
2011. aug. 10. 19:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hiába ikrek,ez még nem elég súly.Én is ikres vagyok,az utolsó hónapot kórházban töltöttem,és amíg nem ment a babák becsült súlya 2,5kg fölé,addig fekvés és Mg infúzió volt naponta.Én a helyedben megpróbálnám megoldani a másik gyerek elhelyezését,és befeküdnék.

Nekem végül mindkét lányom 3kg fölött volt születésekor,én úgy gondolom,az utolsó hónapban sokat nőttek,amíg bent voltam.Nekem is nehéz volt,férjem vidéken,és két kicsi otthon.A nagyszülők szerencsére elvállalták őket erre az időre.

2011. aug. 10. 19:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Anyósomékra nem akarom hagyni a gyereket,mert idegenek neki(ez hosszú sztori és nem tartozik ide),anyukám és férjem tudná megoldani ezt a dolgot,de a férjem munkahelye is problémás,nem szeretnénk ha kirúgnák.Nem egyszerű a helyzet,de úgy olvastam,hogy te meg tudod érteni az aggodalmaimat...... eddig minden olyan jól ment,szépen nőttek és fejlődtek,jó volt a súlyuk,most meg kevesebbnek is tippelték az egyiket,ez a kalkuláció egy hülyeség!
2011. aug. 10. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:
37%

És ezt honnan tudod ilyen bizonyosan, hogy nem fektetett volna be? Elképzelhetőnek tartom, hogy ugyanazt látta volna, mint a doktornő (nyilván nem véletlen, hogy szabadsága alatt is menned kellett ultrahangra, mert ha nem merült volna fel, hogy probléma lehet, egy héttel előbb vagy utóbb is mehettél volna ultrahangra)és befektetett volna.

Vannak egyébként intézetek, amik befogadják az ilyen gyerekeket, akiknek szülei kórházi tartozkódás idejére nem tudják megoldani a gyerek elhelyezését. Persze kérdés kit tartasz előbbre a mostani gyerekedet vagy a leendő ikreket.

És azért az felelőtlenségre utal, 38 hetes terhes vagy és nem megoldott a fiad elhelyezése, a szülésnél is történhet bármi és bent kell maradnod hosszabb ideig.

2011. aug. 10. 19:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok felelőtlen,és nem hiszem hogy támadni kellene,de azért köszi a véleményt,nem azért kellett UH-ra mennem,mert valami gond van,hanem mert 38 hetesen a sima terhességnél IS menni kell.Ráadásul az orvosom 35 hetesen egészen más eredményeket látott,mint amit ma láttak.Szóval ennyit a becsült súlyról.Nem adnám olyan intézménybe SEMMI pénzért a gyerekemet!!! A másik pedig,ha minden kötél szakad és holnap mégis azt mondják,hogy feküdjek be akkor természetesen befekszem,és akkor meg lesz oldva a fiam elhelyezése.Csak mellékesen mások szakvéleménye is egyezik az én magánvéleményemmel,de ez nem lényeg.Azért köszönöm a választ.
2011. aug. 10. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Eddig szerencséd volt,mert a kórházak nagy része protokoll szerint befekteti az ikreseket,engem 32 hetesen akartak,de mivel egyéb oka nem volt,és volt a két másik gyerek,nem mentem.36 hetesen viszont már befeküdtem,azt mondták,fenyegető koraszülés,és még túl kicsik a babák.A vicc az volt,h végül a 40. héten burokrepesztéssel kellett indítani,mert akármit csináltunk,az istennek nem igyekeztek kifelé,pedig akkor már zöld utat kaptak.:))

Én sem vagyok a felesleges kórházi tartózkodás híve,de így is inkább azt mondanám,h feküdj be.Nagyon más ha tényleg nem csinálsz semmit hanem fekszel,mintha otthon vagy egy másik gyerekkel,akármennyit is pihensz.Ezt a két hetet "áldozd" az ikrekre,hidd el,már az is ritka,h eddig kihúzza valaki,és minél tovább bent vannak,annál jobb nekik.

Nekem is hirtelen jött a dolog,de sikerült bekönyörögni a fiaimat a bölcsibe,így könnyebb volt a nagyszülőknek.Érdemes lenne megpróbálni.

2011. aug. 10. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kórházi szobatársam az új protokoll szerint 32 hetes terhesen feküdt be. Neki is volt otthon 3 gyereke, ketten ikrek azok közül, hiába hivatkozott rájuk, a dokija befektette. Az ikresekre amúgy is jobban rá vannak parázva az orvosok. Biztos nem véletlen akarnak téged is befektetni.
2011. aug. 10. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!