18 hetes vagyok, nagyon fáradok, napi 8 órán át ülőmunkát végzek, és nagyon nem érzem jól magam, felvesznek vajon táppénzre?
Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és ő ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre.
Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérző a kismamákkal!
A változások nem a dokikra vonatkoznak, azzal egy doki nem fog foglalkozni mennyit kap a kismama. Ha rosszul vagy, akkor - normális doki esetében - azzal fog foglalkozni és ad neked igazolást, hogy elmehess táppénzre!
Nem az a lényeg, hogy ülőmunka, hanem az hogy rosszul érzed magad, keményedsz vagy bármi, és ezt figyelembe kell vennie egy orvosnak. Az már más kérdés, hogy most kevesebb lesz a táppénz, mint volt, de ez a dokinak lényegtelen, az egészséged és a baba egészsége fontosabb.
Nekem pénzt sem kellett adni. Ülő munkám volt, de egy percre sem lehetett felállni, mozogni, nagyon fájt minden nap estére a hasam. Ezt elmondtam a dokinak, és már adta is az igazolást. Nem kellett pénzt adnom érte.
Bátran kérdezz rá, ez most a baba érdeke is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!