Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap megyek az első ultrahan...

Holnap megyek az első ultrahangra, 5 hetes vagyok! Mit fog látni az orvos?

Figyelt kérdés
2008. márc. 4. 08:59
 1/9 anonim ***** válasza:
valószínűleg még csak petezsákot.
2008. márc. 4. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:
aztán majd a 7-8. héten szívhangot is.
2008. márc. 4. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még csak a petezsákot, de kb 2 hét múlva már a szívhangot is hallani. Gratulálok a picihez!
2008. márc. 4. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Valószinüleg semmit,esetleg a petezsákot.Nem is tudom,mi értelme van ennyire korán menni.Vagy valami probléma van?

Úgy értem,esetleg feltételezhető,hogy méhen kívül van,vagy más gond?

Mert,ha minden rendben,akkor felesleges az ennyire korai uh.

Szívműködést,keringést csak a biztosan betöltött 6-7 hét körül látnak.Aztán,ha semmi,marad a kismaminak a csalódás,meg a felesleges aggódás.

A lányommal az elején 4x küldtek uh-ra,mira láttak valamit.Ráadásul a menotesztjük is kétes volt,mikor nekem a gyógyszertári már majdnem 3hete positív.Agyon vissza ijesztegettek,hogy nincs meg a gyerek.

Úgyhogy,ha nem látnaksemmit,csak türelem,és nemaggódni:-))

Jó egészséget nektek,üdv

2008. márc. 4. 09:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért kell mennem ilyen korán mert 2 éve volt egy vetélésem,és nem szertném ha megismétlődne!Ezért sűrűn fogok orvoshoz járni, hogy biztos legyek bennne minden rendben van-e.
2008. márc. 4. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:
én sem mennék ilyen korán orvoshoz, mert ez csak fölösleges kör. Meg állítólag nem is túl jó, hogy ilyen fiatal kismamikat vizsgálgatnak.
2008. márc. 4. 09:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Megértem az aggodalmad,sajnálom,hogy elvetéltél.De hidd el,hogy az ha feleslegesen vizsgálgatnak nem jó semmire.

Sajnos sokszor a vetélést nem lehet megelőzni,orvosi ellenőrzéssel sem,mert általában annak oka van.De gondolom ezt elmondták neked,mikor elment a babád.

Szerintem elég orvoshoz menni a kötelező vizsgálatokra,vagy ha panaszaid vannak,pl:görcs,vérzés,vagy ilyesmi.

Ne aggódj túl sokat,mert az csak árthat,nem valószínű,hogy megismétlődik ami veled történt.

Boldog babavárást,üdv

2008. márc. 4. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:

szerintem nyugodtan menj, mert ha nem mész akkor csak izgúlni fogsz feleslegesen és az se jó. petezsákot már biztos látni fog, és az első vizsgálat nem vizsgálat/ ne engedd, hogy megvizsgáljon/csak uh.

sok sikert

2008. márc. 4. 16:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszolónak!

Van neked gyereked,vagy voltál már terhes????

Mert akkor tudnád,hogy az első vizsgálat a legalaposabb,mindenképp megvizsgálnak,különben minek mennél oda??!!

És persze,ez hüvelyi uh ugyibár,mert az jobb,tisztább képet ad,és 12 hétig azt szoktak csinálni.

A teherbeesést pedig nem lehet egyértelműen kiszámolni,csak a mensiből a szülés várható időpontját.

Tehát lehet csúszás,ami ilyen fiatal terhesen minden nap számít,mert ebben a korai stádiumban a legnagyobb a változás.Tehát,ha mondjuk 1 héttel fiatalabb,akkor előfordulhat,hogy semmit nem lát az uh,esetleg petezsákot.

Azért csinálnak a 12 hét körül uh-t,mert abból egyértelműen kiderül a terhesség kora,ekkor a legkisebb az esély a tévedésre.

2008. márc. 5. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!