Toxoplazma vizsgálatra kitől kell kérni beutalót?
Ma kértem a védőnőmet, hogy szeretnék toxoplazmavizsgálatot, mert az előző vérvételnél ez nem történt meg.
Ő pedig nem tudta, hogy ő adhat e beutalót, vagy a házorvos (még a régi lakhelyemen van a kártyám), vagy esetleg a nőgyőgyászom.
Nektek ki adta a beutalót?
Szia!
Nekem a védőnőm adott beutalót az AFPs beutalóval együtt, miután mondtam neki, hogy macskákkal érintkezem. Mivel negatív lett az eredményem, a cukorterheléses beutalóval már automatikusan kaptam megint a toxoplazmára is.
Nekem a védőnő állította ki a papírokat, de a nőgyógyásszal alá kellet iratnia, hogy indokolt, mert van macskám.
Amúgy ezt mindenhol másképp csinálják.
VAn ahol automatice megcsinálják kérés nélkül, van ahol csak kérésre, és van ahol csak pénzért.
Köszönöm a válaszokat.
Eddig én minden beutalót a védőnőtől kaptam, de most fogalma nem volt róla. Sajna eddig sem volt a csúcson szakmailag, de vidéken ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!